top of page

Gastronominiai portalai: ką jie apšneka šią savaitę

Savaitę visuomet pradedame skaitydami apie tai, kas dedasi gastronominiame pasaulyje, o, tiksliau, apie įvykius jame nušviečiančiuose portaluose. Kaip niekada netrūksta atradimų ir atidarymų: norėtume atsikąsti „bonut“ ir jau rašome „Food52 Snack Pack“ lipdukais iliustruotas žinutes.

1. [mashable.com] Prancūzija tapo pirmąja šalimi, kuri žada iki 2020 m. uždrausti plastikinių indų naudojimą. Visi vienkartiniai indai turės būti lengvai suyrantys ir gaminami iš biologinės kilmės žaliavos.

2. [qz.com] JAV mažmeninės prekybos gigantas „Walmart“ užpildė patento paraišką motorizuotam ir savarankiškai važinėjančiam vežimėliui. Pirkėjai vežimėlį galės valdyti su telefonu. Taip pat vežimėlis galės parodyti kelią ir prie parduotuvėje nerandamų produktų.

Walmart/USPTO nuotr.


3. [pinterest.com] Oficialūs šios platformos skaičiai teigia, kad madingiausi šių metų produktai yra: šafranas, medus, ciberžolė, kokosas, ananasas, anakardžio riešutų pienas, avinžirnių miltai, bazilikas, avinžirniai, kalendra, kavos likeris, cinamonas, valgomasis maniokas.

4. [food52.com] Mūsų skaitomi „Food52“ išleido savo pirmąją skanių lipdukų kolekciją „Apple“ prietaisams. Jau galite parsisiųsti iš „Apps Store“.

„Food52“ lipdukų kolekcija (Tim McSweeney nuotr.)


5. [thedailymeal.com] „McDonald’s“ Paryžiuje atidarė „McCafé“, kurioje parduoda tik kavą, sumuštinius, sriubą ir prancūziškus desertus. Jokių mėsainių ir bulvyčių. Kavinė jau sulaukė teigiamų atsiliepimų ir įvertinimo, kad tai – „Starbucks“ su geresne ir šviežesne produkcija.

6. [foodrepublic.com] Niujorko kavinė „Root & Bone“ pasidalijo naujuoju savo gaminiu ir išradimu „bonut“. Tai – sausainio ir spurgos plakinys (skylėti sausainiai yra verdami riebaluose ir padengiami cukrumi). Ar „bonut“ taps populiaresnis už „cronut“ (kruasano ir spurgos plakinys)? Parodys tik laikas ir populiarumas „Instagram“.


A photo posted by Root & Bone (@rootnbonenyc) on Sep 12, 2016 at 11:27am PDT

7. [thekitchnn.com] Kolorade (JAV) įsikūrusi alaus darykla „Breckenridge Brewery“ visą „pumpkin spice latte“ maniją perkėlė į dar aukštesnį lygį. Taip, kaip ir galite nuspėti, buvo pristatytas šio skonio alus. „Stout“ stiliaus alus yra gaminamas iš tikro moliūgo ir „Cabin Coffee Company“ skrudintų kavos pupelių, yra pagardinamas prieskonių (cinamono, gvazdikėlių, muskato, imbiero) mišiniu.

Ilgasis savaitės skaitinys: „Slapta maisto likučių istorija“ („Saveur“).

Naujausi įrašai

bottom of page