Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Gastronomijos savaitė: „Paukščių takas“

Ypatingoje sostinės vietoje, Vilniaus TV bokšte – viename iš aukščiausių statinių Rytų Europoje, įsikūręs restoranas „Paukščių takas“ yra ištikimas Vilniaus gastronomijos savaitės dalyvis. Pagrindiniame „Paukščių tako“ meniu vyrauja europietiškos virtuvės skoniai. Apie tai, ką paruošė gurmaniškai miesto šventei, pasakoja Irena Skrickienė, restorano „Paukščių takas“ vyriausioji virėja.

Gastronomijos savaitė jau antrus metus kviečia atrasti naujų skonių. Ką naujo ir skoningo lankytojai atras jūsų restorane?

Manau, kad Vilniaus gastronomijos savaitė – puiki miesto tradicija, todėl palaikome ją patys kasmet dalyvaudami. Norime, kad mūsų gimtas miestas būtų šiuolaikinis ne tik moderniais savo statiniais, bet ir atitiktų gastronomines pasaulio tendencijas. Tegul ne iš karto, po truputį, bet tikiu, kad Vilniaus gastronomijos savaitė įsibėgės ir vykdys savo misiją – pažindins vilniečius ir miesto svečius su gastronomijos mada ir šiuolaikiniais patiekalais. Tokių siūlysime ir mes.

IMG_1426

Rudeniškos antienos salotos bus patiekiamos su vaisiniu namų gamybos padažu ir užbaigiamos aviečių baltojo vyno drebučiuose akcentu. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Ką patieksite Gastronomijos savaitės lankytojams?

Gastronomijos savaitės svečiams paruošėme 10 eurų kainuojantį pasiūlymą. (Tiesa, pakilimo į TV bokštą kaina perkant patiekalus – tik 4 Eur vietoje įprastų 6 Eur). Pirmiausia kviesime paragauti trintos kreminės pomidorų ir brokolių sriubos, pagardintos aromatingais bazilikais, „Gran Moravia“ sūriu ir duonos traškučiu. Karštajam patiekalui siūlysime keptos antienos ir gražgarsčių salotas su apelsino skiltelėmis ir kedro riešutais. Rudeniškos salotos bus patiekiamos su vaisiniu namų gamybos padažu ir užbaigiamos aviečių baltojo vyno drebučiuose akcentu. Tikimės, kad tai bus palaima restorano svečių sielai, gomuriui ir akims.

Tokius patiekalus ir produktus pasirinkote, nes…

Kurdama pasiūlymą Gastronomijos savaitei norėjau, kad svečiai galėtų mėgautis ne tik išskirtiniu vaizdu pro langus, bet ir maistu bei vaizdu lėkštėje. Ne paslaptis, kad tokioje vietoje, kaip mūsų, sudėtinga konkuruoti su peizažais kitoje stiklo pusėje. Laikomės sezoniškumo principo, todėl pirmiausia galvojome apie rudenį – antiena jam puikiai tinka. Pagardinta apelsinais, kedro riešutais ir avietėmis baltojo vyno drebučiuose ji kuria spalvingą rudens nuotaiką.

Kokį vyną galėtumėte rekomenduoti į porą šiems patiekalams?

Kad vakarienė būtų skalsesnė ir išpildyta, prie sriubos ir antienos salotų priderinome ir taurę gėrimo. Tai raudonasis sausas vynas „CARE Garnacha/Syrah D. O.“ iš Ispanijos. Tamsios rubino spalvos, skonyje vyrauja raudonųjų vaisių tonai, juntami slyviški ir uogieniški aromatai. Gerai subalansuotas vynas su ilgai išliekančiu maloniu poskoniu puikiai derės su antiena. Gėrimai į patiekalų kainą neįskaičiuoti.

ATGAL

PASIDALINTI