Gardus ir taupus lęšių troškinys su pievagrybiais

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Gardus ir taupus lęšių troškinys su pievagrybiais


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    2–3 asm.

    Gaminimas 15 min


    Reikia:

    • 1 svogūno

    • 1 skiltelės česnako

    • Aliejaus (kepti)

    • 250 g pievagrybių

    • 1 saldžiosios paprikos

    • 310 g arba 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų lęšių

    • 250 ml trintų pomidorų

    • 1 šaukštelio džiovinto baziliko

    • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

    • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

    • Cukraus (pagal skonį)

    1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi. Suberkite pievagrybius – jei nedideli, nepjaukite, o didesnius perpjaukite į dvi–keturias dalis. Trumpai apkepkite.

    2. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir grybų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet suberkite GLOBUS garuose ruoštus lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.

    3. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite skonį cukrumi.

    Daugiau išradingų ir skanių receptų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį galite įsigyti ČIA

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg