AŠ Ikona vmgonline

Sveikiau nebūna: pusryčių dubenėlis su moliūgais ir bolivinėmis balandomis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2–3 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 300 g nuvalyto moliūgo

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 šaukšto česnako granulių (galite naudoti ir šviežią česnaką)

  • Žiupsnelio druskos

  • 300 g arba 2 skardinių GLOBUS VITAL bolivinių balandų

Kokosų padažui:

  • 2 cm dydžio imbiero

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 cinamono lazdelės

  • 1 žvaigždutės žvaigždanyžio

  • 250 ml kokosų grietinėlės

  • 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukšto aitriosios paprikos padažo arba „sriracha“ (pagal skonį)


  1. Moliūgą supjaustykite maždaug 1,5 cm dydžio kubeliais. Papriką irgi supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite daržoves, suberkite česnako granules ir kepkite, kol suminkštės. Pabaigoje pasūdykite.

  2. Padažui supjaustykite imbierą riekelėmis (galite nelupti), sutraiškykite česnaką. Į aliejų sudėkite česnaką, imbierą, cinamoną, žvaigždanyžį. Viską pakepkite 2–3 min. Išimkite, supilkite kokosų grietinėlę ir kaitinkite, kol tūris sumažės ketvirtadaliu. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir aitriųjų paprikų padažą. Išmaišykite ir nukaiskite.

  3. Dubenėlį patiekite su GLOBUS VITAL bolivinėmis balandomis ir padažu. Galite valgyti ir šiltą, ir šaltą.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg