top of page

#Gaminavaikai: uogų pilnas, gaivus ir lengvas gimtadienio tortas

Jeigu šiandien švenčiate gimtadienį, triskart VALIO! O jeigu nešvenčiate, tai žinokite, kad gimtadieninį tortą galima suvalgyti ir gimtadieniui dar neatėjus, nes laimingi, kurie moka susikurti mažas šventes kasdien! Naudinga pamoka vaikams, tiesa?


Reikia:


  • 1 kg trintos pusriebės varškės

  • 50 ml grietinėlės (35 proc.)

  • 10 šaukštų cukraus

  • 1/2 stiklinės apelsinų sulčių arba vandens

  • 1 pakelio želatinos (20 g)

  • 24 sausainių Damų piršteliai"

  • 800 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų (aviečių, gervuogių, braškių, šilauogių)



Gaminame:

Plaktuvu išplakite grietinėlę su cukrumi. Pakaitinkite sultis, bet neužvirinkite. Į jas suberkite želatiną ir šluotele gerai išplakite, kad želatina visiškai ištirptų. Suplakite varškę ir po truputį supilkite sultis su želatina. Į gautą varškės masę po šaukštą dėkite plaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite. Imkite torto formą. Dugną išklokite maistine plėvele. Ant dugno sudėliokite 12 sausainių ir užpilkite pusę kremo. Ant kremo sudėliokite likusius sausainius, užberkite pusę uogų ir supilkite likusį kremą. Ant viršaus suberkite likusias uogas ir statykite tortą į šaldytuvą. Tortą per naktį palaikykite šaldytuve. Peiliu apipjaukite palei torto kraštus ir atsargiai išimkite iš formos. Skanaus!


Receptas iš knygos 7 INGREDIENTAI VAIKAMS, knygą gali įsigyti ČIA.




Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page