top of page

Gal arbatėlės? 5 įkvepiantys arbatos mišinių su prieskoniais, uogomis ir vaisiais receptai

Yra toks sparnuotas posakis: „Kava neklausinėja, kava supranta". Bet jeigu turite klausimą, į kurį norite sulaukti atsakymo – rinkitės tinkamai paruoštą arbatą.

Taigi, kiekvienam klausimui – savas arbatos puodelis. 5 receptai su atsakymais.


Arbata, arbatos receptai, Alfas Ivanauskas, vmgonline.lt
Shutterstock.com nuotr.


Trūksta energijos?

Žalioji arbata su mėtomis ir žaliosiomis citrinomis

  • 1 šaukšto žaliosios arbatos arbatžolių

  • 300 ml karšto vandens (apie 75 °C)

  • ¼ žaliosios citrinos 2–3 lapelių mėtos

Suberkite arbatžoles į puodelį arba ąsotį, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min. Perkoškite, įdėkite kelis žaliosios citrinos gabalėlius, mėtos, dar palaikykite 2–3 min. Jei norite, pagardinkite medumi.


mėtos, žalioji citrina, arbatos receptas, Alfas Ivanauskas
Unsplash.com

Sunku susikaupti?

Juodoji arbata ir čiobrelių mišinys su apelsinais

  • 1 nugriebto šaukšto juodosios arbatos arbatžolių

  • ½ šaukštelio džiovintų čiobrelių

  • 300 ml užvirusio ir 5 min. pastovėjusio vandens

  • 2–3 riekelių apelsino

Suberkite arbatžoles ir čiobrelius į puodelį arba ąsotį, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min. Perkoškite, įdėkite kelias riekeles apelsino ir patiekite. Jei yra poreikis, gardinkite medumi.


Žolelės, čiobreliai, prieskoniai, arbatos receptai
Pixabay.com nuotr.


Jaučiatės truputį sutrikę?

Cinamono ir gvazdikėlių arbata su juodaisiais serbentais

  • 1 cinamono lazdelės

  • 2–3 gvazdikėlių

  • 300 ml verdančio vandens

  • 2 šaukštų šaldytų serbentų

  • Medaus (pagal skonį)

Suberkite cinamoną ir gvazdikėlius į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 val. Nukoškite, sudėkite serbentus, dar palaikykite 15 min. Jei pageidaujate, pagal skonį pagardinkite medumi.


Juodieji serbentai, arbatos receptai, vmgonline.lt
Pixabay.com nuotr.

Vargina įtampa?

Melisa su džiovintais obuoliais

  • 3–5 džiovintų obuolių riekelių

  • 400 ml verdančio vandens

  • Saujelės šviežių melisos lapelių

  • Medaus ir citrinų sulčių (patiekti)

Suberkite obuolius į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 val. Nukoškite, sudėkite melisos lapelius, dar palaikykite 15 min. ir patiekite. Jei pageidaujate, pagal skonį pagardinkite medumi ir citrinų sultimis.


džiovinti obuoliai, arbatos receptai, vmgonline.lt
Pixabay.com

Kaip ramiai užmigti?

Ramunėlių ir aviečių arbata

  • 1 šaukšto ramunėlių žiedų

  • 300 ml verdančio vandens

  • 2 šaukštų šaldytų aviečių

  • Medaus (pagal skonį)

Suberkite ramunėles į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 val. Nukoškite, sudėkite avietes, dar palaikykite 15 min. ir gerkite prieš miegą. Jei pageidaujate, pagal skonį pagardinkite medumi.





Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page