top of page

Gabrielė Martirosianaitė: bulvės yra stebuklas!

Antrąja vasariškos „Skonio iššūkio“ laidos dalyve tapo visuomet šmaikšti ir žavinga Gabrielė Martirosianaitė – TV ir renginių vedėja, kaip prisistatytų ji pati. VMGonline.lt ji išdavė savo didžiausią maisto silpnybę, papasakojo, kaip jai sektųsi dirbti virtuvėje, šiek tiek apie Japoniją ir Balį, bei davė geriausią patarimą, kaip reikėtų valgyti.

Ar turite maisto silpnybių?

Žinoma! Meluočiau jei sakyčiau kitaip. Mane galima pamatyti ir su pica, ir su bulvytėmis rankose. Ir gan godžiai valgančią (juokiasi). Mano didžioji maistinė silpnybė – bulviniai patiekalai. Bulvės yra stebuklas!

Ką paskutinį kartą valgėte?

Kątik valgiau ledus – su morengais ir avietėmis! Norėčiau dar vienos porcijos (šypsosi).

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Vytautės Ribokaitės nuotr.


Kokių maisto rekomendacijų turėtumėte skaitytojams? Nesvarbu, Vilniuje ar kur kitur Lietuvoje. 

Visi turime pernelyg skirtingą skonį, tad rekomendacijas reikia atsirinkti atsakingai. Bet esminis patarimas  – ragaukite ir mėgaukitės maistu. Kuo įvairesniu, nepulkite į maisto rutiną! Maistas gali virsti dideliu malonumu, miela šeimos ar draugų tradicija. Suruoškite namuose vakarienę ir gardžiai ragaukite kiekvieną kartu paruoštą patiekalą! Neskubėkite ir pabūkite momente!

Jei dirbtumėte restorane, kokias pareigas norėtumėte užimti? 

Pirma mintis buvo – virėja, bet su tokiu apetitu kaip manasis greitai toje virtuvėje ir nebetilpčiau (juokiasi)! Bet nuo savęs nepabėgsi – labiausiai traukia į virtuvę. O mano patiekaluose dominuotų bulvės!

Ar yra ištikęs koks nors didelis liapsusas, susijęs su maistu? Restorane ar namie?

Atsimenu vieną įvykusį visai neseniai – bandžiau gaminti veganišką panna cotta su kokosų pienu. Gavosi blogai, labai blogai! (Juokiasi) Nedarysiu daugiau eksperimentų – lieku prie tradicinio šio deserto recepto!

Prasideda pats vasaros įkarštis – kokius ledus labiausiai mėgstate? 

Gal nuskambės ir keistai, bet visuomet atsakau štai taip – baltus! Mėgstu visus ledus baltos ir šviesios spalvos. Nesu tikra kodėl taip yra, bet kitokių nesirenku niekada! Net ir tie valgyti šiandien buvo vieninteliai baltos spalvos ledai, buvę ledainėje (šypsosi).

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Gegužę lankėtės Balyje, tiesa? Kokie maisto atradimai ištiko ten, arba kas sukasi mintyse, kai galvojate apie maistą Balyje?

Kai tik pagalvoju apie kelionę Balyje pirma mintis galvoje – nuostabus maistas! Jis tiesiog ten neįtikėtinai geras! Jau kelis metus nevalgau mėsos, tad vegetariški patiekalai ir jų pasirinkimo gausa mane stebino. Siūlau emociškai pasiruošti kelionei į šią salą – tikrai priaugsite bent kelis kilogramus. Arba daugiau (juokiasi)!

Kalbant apie šalis, teko girdėti, kad gyvenote Japonijoje, ir šios šalies virtuvė liko mėgstamiausia. Bet ką konkrečiau išskirtumėte iš Japonijos patiekalų, kas palieka didžiausią įspūdį?

Taip, tai tiesa. Gyvenant Japonijoje išragavau daugybę tradicinių patiekalų. Žavėjo ingridientų šviežumas, jų neįprastas skonis. Taip pat rauginti bei fermentuoti produktai! Japonų virtuvėje galima rasti ir daug grynų skonių – neapkrautų prieskoniais ar kitais pagardais. Ir dabar mielai užsuku į japonų maisto kavines ar restoranus! O vieną dieną labai tikiuosi vėl apsilankyti šioje šalyje.

Naujausi įrašai

bottom of page