top of page

Filo tešlos pyragas su varške


Filo tešlos pyragas su varške, vmg receptas

Gaminimas 20 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 150 g sviesto

  • 100 g rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 1 įpakavimo filo tešlos

Įdarui:

  • 200 g varškės

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto migdolų miltų

1. Paruoškite 26 cm skersmens formą.

2. Įdarui sumaišykite visus produktus.

3. Sviestą ištirpinkite. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Imkite po vieną tešlos lakštą, likusius laikykite uždengę. Teptuku patepkite tešlos lakštą sviestu, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Uždėkite kitą lakštą ir lygiai taip pat patepkite ir pabarstykite. Uždėkite įdaro, suformuokite maišelį su „karūnėle“ viršuje.

4. Maišelį sudėkite į formą. Taip suformuokite likusius tešlos lakštus. Sudėkite juos į formą, pašlakstykite viršų sviestu, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Kepkite maždaug 45 min (180 laipsnių temp.).

Naujausi įrašai

bottom of page