top of page

Editos Mildažytės vasaros romanas su šaltibarščiais

Žurnalistės, televizijos laidų vedėjos, prodiuserės, publicistės, visuomenės veikėjos Editos Mildažytės nuveiktų darbų sąrašas kalba pats už save. Žinomos moters veiklumas pasireiškia ir namuose – verdant, kepant, marinuojant. E. Mildažytė garsėja kaip puiki kulinarė – ne veltui yra išleidusi savo receptų knygą. Interviu VMG kulinariniam žurnalui ji pasakojo, ką galvoja apie maisto madas, kokių produktų jos gyvenime galėtų ir nebūti, taip pat pasidalijo savo patarimais, kaip paruošti šaltibarščius!

Kokie jūsų mėgstamiausi maisto produktai?

Jėzau, kaip mėgstu raugintus kopūstus! Kaip kokia girtuoklė, nueinu į Halės turgų ir paprašau, kad man prisemtų tos sunkos, o tada jos prisilaku. Paskui mano vaikas sako: mama, tu ne mama, o vaikščiojanti „broga“ (liet. raugalas) (juokiasi). Išsipučiu taip, kad galiu pakilti į orą. Bet taip būna tik tada, kai niekas nemato.

Ar valgydama laikotės sezoniškumo?

Šaltibarščių pradedu norėti jau nuo vasario, o nuo rugsėjo pabaigos visiškai nebenoriu šviežių daržovių – noriu tik šakniavaisių ir visokių raugintų produktų. Dar man labai skani silkė! Šaltibarščius galiu valgyti visą vasarą, daugiau nieko nereikia. Juos darau iš kefyro ir pieno, dar leidžiu valandą pastovėti, kad iš pieno pasidarytų naujas raugas. Be to, burokėlius dedu ne marinuotus, o paprastus virtus. Bet koks actas stabdo pieno rūgimo procesą. Šaltibarščių galiu suvalgyti viena visą dubenį. Kai laukiausi sūnaus Mykolo, prisivalgiau šaltibarščių ir jaučiu – taip bloga, kad tuoj uždusiu. Tada išėjau į terasą, pagulėjau, paskui grįžau ir pabaigiau (juokiasi).

Kokių nuodėmių sau leidžiate?

Man natūraliai neskanu tai, kas kitiems kelia įtampą. Nemėgstu miltinių patiekalų, duoną valgau tik juodą. Pati baisiausia virtuvė man yra italų. Tiesa, turiu prisipažinti, kad nežmoniškai mėgstu bulves. Jas galiu valgyti paruoštas bet kokiu būdu. (O bulves valgote atskirai nuo mėsos?) Kai noriu valgyti, valgau viską ir nesuku dėl to galvos.

Visą interviu su E. Mildažyte apie jos maisto filosofiją skaitykite naujame VMG kulinariniame žurnale, kurį galite įsigyti ir internetinėje parduotuvėje ČIA. 

Naujausi įrašai

bottom of page