top of page

Dovilė Filmanavičiūtė: karantinas padeda kurti naujas tradicijas

Karantino laikotarpis padeda kurti naujas tradicijas. Dovilei Filmanavičiūtei šis neįprastas metas netgi padeda labiau laikytis disciplinos. Bent kartą per dieną visa šeima susėda prie stalo, mėgajausi maistu ir kalbasi, kalbasi!

Daugiau apie kitokią rutiną ir kokių maisto atsargų visada galima atrasti jos šaldytuve, sužinosite šiame žaismingame interviu.

VMGonline

Kaip karantino metu pasikeitė mitybos įpročiai?

Karantino metu mes, nors šiuo gyvenimo laikotarpiu, kai sūnus toks mažas, neįtikėtina, bet valgome daug disciplinuočiau. Bent kartą per dieną, dažniausiai vakarienei, susėdame prie padengto stalo. Kurią dieną net susimąsčiau, kad dar nebuvo vakarienės, kurią praleistume. Tas labai džiugina! Nes ne tik skaniai valgom, bet ir daug kalbamės.

Kadangi restoranai dabar yra visai neįmanomi, kartais užsisakome maisto į namus, taip paremdami dar ir smulkųjį verslą, tačiau kol kas smagu, kad vis dar neprarandu energijos pagaminti kažką naujo ar tiesiog seno, bet labai skanaus.


Ar pirkote kokių nors produktų atsargai?

Mes visada savo stalčiuose turime tam tikrų produktų, kurie dabar jau gali būti vadinami atsarga. Grikiai, makaronai, ryžiai, konservuotos pupelės, avinžirniai, pomidorai, miltai, blynų mišiniai, pasaulio virtuvių prieskoniai, kokosų pienas, mamos konservuotos daržovės. Labai sveika tuos stalčius prasivalyti. Net jei staiga neturėtume šviežių produktų, tikrai išgyventume iš tų mano atsargų ne vieną savaitę (juokiasi).

VMGonline
D. Filmanavičiūtės šaldytuvas

Be ko neįsivaizduojate savo kasdienės mitybos?

Visada šaldytuve yra kiaušinių, žuvies, avokadų, pomidorų, mėsos. Spintelėje – bulvių ir jau minėtų atsargų. Šaldymo kameroje ledų ir kiniškų daržovių mikso. Tai mūsų mėgstamiausi produktai. Jei jų visada yra, kad gyventume skaniai, gal jiems dingus ir nutiktų didžiausia nelaimė?


Dabar tiek laiko praleidžiame namuose. Gal atradote kokių gudrybių, kaip sutaupyti planuojant dienos valgiaraštį?

Man labai patinka mano instagramo deivių Amelijos Jakučionės Žliobės ar Estos Galgatavičiūtės iš Eat guilt free sugebėjimai labai atidžiai planuoti savo šeimos savaitės meniu ir pirkinius. Stengiuosi imti pavyzdį iš merginų ir matau, kad nešvaistant ir pasidėliojant iš anksto įmanoma viskas!

Labai šokiruoja suvokimas, kad išmetame tikrai daug maisto, už kurį susimokame. Negana to, tai dar ir baisiai netvaru. Tad aš labai džiaugiuosi tais įkvėpimais ir stengiuosi būti protingesne šeimininke!


Koks patiekalas ar užkandis visada praskaidrina nuotaiką karantino metu?

Tame savo atsargų stalčiuke visada turiu ir tortilijų, tad kai šaldytuve prisikaupia likučių, į trasą eina tacos! Tortilijas tiesiog pašildau keptuvėje, o į jas vyniojame kas ką norime. Paruošiu keletą skirtingų įdarų: pupeles pakaitinu su šoninės likučiu ir pomidorų padažu, ant grill keptuvės paskrudinu kukurūzo burbuolių, pačirškinu kokį likusį kepsnį, kurį vėliau sukapoju gabaliukais, pakaramelizuoju paprikos, grietinę sumaišau su išspaustu česnaku, gal dar kokia avokado puselė lieka guacamolei. Nuostabiai skanu, paprasta, greita! Net seilės kaupiasi!


Dar daugiau įdomybių Jūsų laukia naujausiame VERDU ir KEPU numeryje, kurį galite įsigyti prekybos vietose!

Naujausi įrašai

bottom of page