top of page

„DOMI“: pakelės restoranas, kuriame vietoje cepelinų pasiūlys aštuonkojį

Apie jaunojo virtuvės šefo Roko Galvono veiklumą jau girdėjo daugelis – vos prieš porą mėnesių jis atidarė jau trečiąjį savo restoraną Anykščiuose. Šįkart VMGonline.lt pasidomėjo kitu, nuo šių metų kovo mėnesio veikiančių, Roko restoranu „DOMI“. Tai – žinomiems šefams gana neįprastas projektas, mat „DOMI“ atidarytas ne Vilniuje, Kaune ar kitame mieste, o pakelėje – automagistralėje Vilnius–Panevėžys. Išvertus iš lotynų kalbos, pavadinimas reikštų „namuose“, ir tai atspindi restorano koncepciją: keliaujantieji gali mėgautis kokybišku maistu jaukioje kaip namuose aplinkoje.

Domi restoranas, VMGonline.lt
Vytautės Ribokaitės nuotr.

Kaip pasakoja Rokas, nebuvo planų atidaryti būtent pakelės restoraną. Tačiau naujo restorano norėjosi – pirmasis, atidarytas Taujėnų dvare, daugiausiai laiko ėmė atimti savaitgaliais, o šalia to kilo poreikis turėti ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis nuolatos žmones traukiančią vietą.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


„Buvo keletas variantų aplinkiniuose miestuose, taip pat ir Vilniuje, bet Vilniui tuo metu jaučiausi dar nepasiruošęs. Tada tiesiog atsitiktinai pamačiau šias patalpas ir pagalvojau – iš tikrųjų, kodėl gi ne? Esame pripratę sustoję pakelėje rasti tokią kaip ir užeigą, karčemą, kur dar kartais ir pats turi nueiti užsisakyti maistą prie baro, o pats maistas būna, sutikime, žemesnio lygio. Taigi, man kilo idėja padaryti kažką kitokio – „DOMI“ tapo pasiteisinusiu bandymu“, – restorano atsiradimo detales atskleidžia Rokas.

Pašnekovas patvirtina, kad kitokios koncepcijos pakelės restoranas žmonėms išties patinka. Kadangi maisto kultūros lygis Lietuvoje vis labiau auga, sustoja daug išsilavinusių, suprantančių apie gerą maistą ir jį vertinančių svečių. Yra netgi keli klientai, kurie iki „DOMI“ nepatingi atvažiuoti iš Vilniaus.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


„Žinoma, yra ir tokių, kurie užėję pagalvoja, kur atsidūrė. Esu sutikęs labai daug svečių, prašančių cepelinų, – šypsosi Rokas. – Nežinau, kodėl, ar dėl to, kad prieš tai čia buvo garsi cepelininė, ar tiesiog cepelinas yra absoliutus pakelės patiekalas. Nors dabar „DOMI“ būnu šiek tiek mažiau, tačiau pradžioje sukantis dažniau, ko gero, nebuvo nė dienos, kad kas nors nepasiteirautų apie cepelinus. Būna netgi situacijų, kai žmonės, išgirdę, kad cepelinų čia nėra, apsisuka ir išeina.“

Restorane taip pat yra ir banketinė salė, kuri populiarumu nesiskundžia – pasak šefo, savaitgaliais salė užimta iki pat spalio. Vasaros sezono metu restorane kiek ramiau, tačiau atėjus rudeniui planuojami ir muzikiniai renginiai, ir degustacinės vakarienės.

Paklaustas apie kitus tolesnius planus, Rokas teigia norintis šiek tiek atsipūsti: „Juk atidaryti du restoranus per kelis mėnesius – daug darbo. Apskritai žmonės paprastai taip nesielgia, restorano atidarymui skiria daug laiko, o pas mane viskas įvyksta labai staigiai… Bet su tuo poilsiu vėlgi – vieną dieną sakau „ne“, o kitą, žiūrėk, jau atidarau naują restoraną!“

Kairėje – šamas su perlinių kruopų rizotu (9 Eur), dešinėje – kiaulienos išpjova (8 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Meniu. Pasak šefo, „DOMI“ meniu paprastas, sudarytas iš visiems pažįstamų produktų, tačiau įvairus. Visgi ko jau ko, bet tradicinių pakelės patiekalų čia neišvysite: jokių karbonadų, šašlykų su marinuotais svogūnais ar Kijevo kotletų. Tiek klausinėjamas Rokas vis tiek atsispyrė pagundai į meniu įtraukti cepelinus. Čia taip pat nėra jokių paniruočių, apvoliojimų, maistas natūralesnis.

Pasiilgstantiems tradicinių pasirinkimų šefas siūlo grilio patiekalus: absoliučiu favoritu išlieka glazūruoti kiaulienos šonkauliukai (7 Eur) su specialiu Roko gamintu marinatu, populiarūs yra burgeriai – pavyzdžiui, jautienos maltinuko arba plėšytos kiaulienos burgeriai su „brioche“ bandele (6 Eur). Norintys karbonadų turėtų paragauti taip pat ant grilio keptos kiaulienos sprandinės (7 Eur).

Kairėje – antienos kulšelė confit (10,5 Eur), dešinėje – tartatelė su vaniliniu kremu (4,5 Eur). Vytautės Ribokaitės nuotr.


Visa tai – amerikiečių klasika, be kurios pakelės restoranui išsiversti būtų sunkoka. Tačiau norintiems pavalgyti prabangiau, didelę dalį a la carte meniu sudaro prancūzų bei italų klasika: žemoje temperatūroje ruošta kukurūzinio viščiuko krūtinėlė su peteliu (9 Eur), antienos kulšelės confit (10,5 Eur), jautienos išpjova (14 Eur). Jei tik pavyksta, Rokas visuomet įkalbinėja pietus ar vakarienę pradėti nuo kepto aštuonkojo (12 Eur) – nusivylusių dar nebuvo. Visgi apie populiariausius ar mėgstamiausius patiekalus šefui kalbėti sunku – keliaujantys svečiai tokie skirtingi, kad ir poreikiai maistui būna labai skirtingi. Iš meniu paragaujama visko.

Yra ir keli vegetariški patiekalai: bulguro kruopos su grilintomis daržovėmis (6,5 Eur), kuskusas su daržovėmis ir batatų skiltelėmis (6,5 Eur) ar sūrio kepsnys (6 Eur).

Po pagrindinio patiekalo dar norint ko nors saldaus „DOMI“ meniu siūlo keturis desertus: prancūzišką mangų-pasiflorų desertą (4,5 Eur), tartaletę su valiniu kremu (4,5 Eur), sūrio pyragą (3,5 Eur) ir ledus (3,5 Eur): karamelinius, pistacijų, miško uogų arba vanilinius.

Adresas: Pivonijos sen., Vileikių km., Klevų g. 43.

Darbo laikas: I–IV 10:00–23:00; V–VI 10:00–23:45; VII 10:00–23:00.


„Facebook“ puslapis: ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page