top of page

Dienos pietūs: „Sonetai“

Ar žinote vietą Vilniuje, kur Viljamo Šekspyro knygos „Sonetai“ puslapiai būtų atverti ir sklaidomi ištisus metus? Paprasčiausia tokią originalo kalba išleistą knygą rasti „Šekspyro“ viešbučio antrajame aukšte įsikūrusiame restorane „Sonetai“. Kaip sako restorano vadovas Aurimas Jonikas, vietų, kur pavalgyti mieste, yra daug, bet jau septyniolika metų veikiantis restoranas siekia būti paprastas, bet tuo pačiu ir unikalus, mielas, šiltai aptarnaujantis ir bendra skanaus maisto bei kokybiškų gėrimų jėga sėjantis gerą energiją.

Meniu. Pagrindiniame restorano meniu rasite tarptautinės virtuvės patiekalų, bet, atsižvelgiant į tai, kad viešbučio svečiai domisi lietuviška virtuve, jiems siūlomos senosios lietuvių virtuvės improvizacijos: kitoks šakotis, lietuviškas daugiaryžis su perlinėmis kruopomis ir baravykais. Patiekalai, kurių būtina paragauti šią vasarą, yra: burokėlių karpančio su burata ir restorane gaminamu pesto padažu, šviežias eršketas, aštuonkojis. Virtuvės šefė – Daiva Alkimavičienė.

DSC_5167

Restorano vadovas Aurimas Jonikas (Valerijos Stonytės nuotr.)


Gėrimai. Visa lietuviškų alkoholinių gėrimų puokštė. Taip pat – gėrimai iš Anglijos, Škotijos. Kartą per mėnesį rengiamos salyklinio viskio degustacijos. Plati konjako kolekcija.

Pusryčiai. Darbo dienomis užsisakomi iš meniu ir yra gaminami nuo 6:30 val. iki 10 val. Vertinamas šviežumas, todėl kavą gersite ką tik paruoštą, o ne iš patvaraus, ilgai karštį išlaikančio termoso. Užsisakantys pusryčiams angliškus pusryčius ar jautienos kepsnį su kiaušiniu, yra vaišinami „Guinness“ alumi arba „Strongbow“ sidru. Vėlyvieji pusryčiai šeštadieniais tiekiami nuo 7:30 val. iki 11 val., sekmadieniais – nuo 7:30 val. iki 14 val.

Veidrodžiai, paveikslai, sofos, knygos ir šviestuvai buvo parsivežti iš Anglijos. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Paveikslai, sofos, knygos, veidrodžiai ir šviestuvai buvo parsivežti iš Anglijos (Valerijos Stonytės nuotr.)


Rezervacija. Terasa, iš kurios atsiveria vaizdas į Vilniaus senamiestį, turi vos tris staliukus, todėl A. Jonikas linki žmonėms įprasti rezervuotis staliukus.

Dienos pietūs. Siūlomi du patiekalai: pirmasis patiekalas (sriuba, salotos ar kitas užkandis) – kaina 2,5 Eur ir karštas patiekalas (nuo vegetariškų patiekalų iki mėsos ar makaronų patiekalų) – kaina 6 Eur. Vegetarai, veganai ar tam tikriems maisto produktams alergiški žmonės užsisakydami turėtų įspėti iš anksto. Jei nutiktų taip, kad tą dieną meniu nerastumėte vegetariško patiekalo, virtuvė alkano jūsų nepaliks ir pagamins ką nors kito. Pietaujantys stalo vandens gauna nemokamai. Dienos pietų užsukite nuo 12 val. iki 16 val.

Kiekviename viešbučio kambaryje galima rasti knygų, bet didžiausia ir pagrindinė jų kolekcija yra sukaupta restorano salės lentynose. Ilgiau gyvenantys svečiai knygas skaito ir skolinasi. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Kiekviename viešbučio kambaryje galima rasti knygų, bet didžiausia ir pagrindinė jų kolekcija yra sukaupta restorano salės lentynose. Ilgiau gyvenantys svečiai knygas skaito ir skolinasi (Valerijos Stonytės nuotr.)


Darbo laikas

Pirm.–Penkt.: 6:30–23:00

Šešt.– Sekm.: 7:00–23:00

Adresas. Restoranas „Sonetai“, Bernardinų g. 8 (viešbutis „Šekspyras“), Vilnius. „Facebook“ puslapis ČIA.

DIENOS PIETŲ PASIŪLYMAI

1. Salotos su krevetėmis. Kaina – 2,5 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


DSC_5147

2. Kiaulienos išpjova, patiekiama su kalafiorų tyre, baltajame vyne troškintu salieru ir poru. Kaina – 6 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


DSC_5171

Naujausi įrašai

bottom of page