top of page

Dienos pietūs: „Popierinis baras“

Beveik ketverius metus Naujamiestyje veikęs „Popierinis baras“ į senamiestį su savo buvusiu pavadinimu ir logotipu persikraustė praėjusių metų gruodį. Anot restorano vadovo Karolio Banevičiaus, lankytojų kontingentas šiuose dviejuose sostinės rajonuose yra skirtingas, bet paties restorano konceptas liko nepakitęs: naujasis „Popierinis baras“ labiausiai skiriasi savo per du patalpų aukštus plėtojamomis minimalistinio interjero idėjomis.

POPIERINIS BARAS10

„Popierinio baro“ interjero dizaineris – Jonas Landsbergis (Valerijos Stonytės nuotr.)


Kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro restorano virtuvėje pluša virtuvės šefas Reinaldas Janonis. Kaip ir anksčiau „Popierinis baras“ siekia gaminti kuo aukštesnės kokybės maistą už gerą kainą. „Mūsų kainos yra akivaizdžiai mažesnės už kainas kitose vietose senamiestyje. Tuo džiaugiamės. Mes – ne tie žmonės, kurie įsivedus eurą kainas padidino du su puse karto. Jeigu vaikysimės maksimalaus pelno ir uždarbio, dings visa darbo ir gaminimo romantika, o romantika čia turi būti“, – pasakojo K. Banevičius.

POPIERINIS BARAS12

Pravėrusius restorano duris pasitinka samojedų veislės šuo Sočis. K. Banevičius pabrėžia, kad būtent šios veislės šunų plaukas nesukelia alergijos (Valerijos Stonytės nuotr.)


Virtuvė. Europietiška, bet tai gali būti šiek tiek per siaura sąvoka. Meniu įvairus ir platus, nes nėra orientuojamasi į vieną konkrečią virtuvę. „Nesistengiame gaminti įmantriai atrodančio maisto. Maistas visų pirma turi būti skanus ir kokybiškas. Anksčiau šefas pykdavo, bet dabar jau supranta, kad apsilankiusių žmonių pasakymas, kad pavalgė kaip namie, yra pliusas“, – virtuvės viziją paaiškina K. Banevičius.

POPIERINIS BARAS34

Restorano vadovas Karolis Banevičius (Valerijos Stonytės nuotr.)


Kainos. Sriuba (3 pasirinkimai): 1,50–2 Eur. Salotos (3 pasirinkimai): 3–3,20 Eur. Karštas patiekalas (5 pasirinkimai): 3–4,50 Eur. Desertas: 2,50 Eur. Perkant patiekalą arba salotas, karšta sriuba kainuoja 1 Eur. Dienos pietų meniu keičiamas kasdien. Viskas, kas yra patiekiama restorane, yra pagaminta būtent čia: duona, sausainiai prie kavos ir visa kita.

Per pietus. Atėjusiems dienos pietų, gali tekti palaukti, nes viskas yra gaminama šviežiai.

Restorano baras ir stalai yra pagaminti iš jūriniuose konteineriuose pervežamų dėžių. Paprastai jos yra išmetamos (Valerijos Stonytės nuotr.)

Restorano baras ir stalai yra pagaminti iš jūriniuose konteineriuose pervežamų dėžių. Paprastai jos yra išmetamos (Valerijos Stonytės nuotr.)


Darbo laikas:

Dienos pietūs pirmadienį–penktadienį: 11–16 val.

Vakarienė ketvirtadienį–penktadienį: nuo 16 val.

Šeštadienio pusryčiai šeštadienį: 11–17 val.

1. Trinta pomidorų sriuba. Kaina – 1,50 Eur.

POPIERINIS BARAS25

Valerijos Stonytės nuotr.


2. Kuskuso salotos su bri sūriu. Kaina – 3 Eur.

POPIERINIS BARAS26

Valerijos Stonytės nuotr.


3. Mocarelos sūriu užkepti baklažanai su artišokais. Kaina – 3,50 Eur.

POPIERINIS BARAS29

Valerijos Stonytės nuotr.


4. „Popierinio baro“ gamybos bananų ledai su čiobreliais. Kaina – 2,50 Eur.

POPIERINIS BARAS31

Valerijos Stonytės nuotr.


5. Šaltalankių gėrimas (ąsotėlis). Kaina – 1,50 Eur.

POPIERINIS BARAS24

Valerijos Stonytės nuotr.


„Popierinis baras“ Bokšto g. 3, Vilnius. Jų puslapis socialiniame tinkle „Facebook“.

Naujausi įrašai

bottom of page