top of page

Dienos pietūs: „Pietausim“

Prieš 2,5 metų pietus pradėję ruošti J. Jasinskio gatvėje, šiandien „Pietausim“ jau trečią savaitę prie stalo kviečia ir dirbančius Sporto g. apylinkėse. Čia renkasi norintys pavalgyti greitai, skaniai ir išeiti pamiršę alkio jausmą. Anot įmonės direktoriaus Sauliaus Šaltenio, jei kitiems dienos pietūs yra suprantami kaip sandėliuko likučių išvalymas, pietūs jiems yra pagrindinė ir visų svarbiausia veikla.

 „Pietausim“ direktorius Saulius Šaltenis ir direktoriaus pavaduotoja Agnė Saldauskaitė-Čegė (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Pietausim“ direktorius Saulius Šaltenis ir direktoriaus pavaduotoja Agnė Saldauskaitė-Čegė (Valerijos Stonytės nuotr.)


„Pietausim“ – tai vienas iš nedaugelio tik dienos pietums duris atveriančių greito maisto linijos restoranų Vilniuje su plačiu meniu pasirinkimu. „Turim visko. Kadangi dažnai keičiame maistą, turime ir tradicinių patiekalų, ir indiško maisto, pavyzdžiui, sviestinė višta penktadieniais. Yra ir mėsainių, cepelinų, balandėlių“, – pasakoja S. Šaltenis.

DSC_1985

Įstaiga atsiveria tik pietų metu: iki tol tuščia, o per pietus sausakimša (Valerijos Stonytės nuotr.)


Pietūs. Galima rinktis iš dviejų sezoninių sriubų bei užsisakyti tik pusę porcijos. Dienos gėrimo kaina – 1 Eur (valgant karštą patiekalą sriubai ir gėrimui taikoma 0,50 Eur nuolaida). Taip pat yra ir du salotų su mėsa ar žuvimi pasirinkimai. Prie keturių karštų dienos patiekalų siūlomi keturi garnyrai (pavyzdžiui, keptos bulvės, bulvių košė, ryžiai, keptos daržovės) ir trys salotų rūšys (pavyzdžiui, morkų, kopūstų, burokėlių). Norintys daugiau garnyro ar salotų, turi tik paprašyti – bus įdedama tiek, kiek norėsite.

DSC_2006

Maistas šviežias, jį stengiamasi išparduoti per vieną dieną, o pietų pabaigoje daromos nuolaidos (Valerijos Stonytės nuotr.)


Nuo 14:15 val. visi karšti patiekalai parduodami po 2 Eur. Daugiausia pasirinkimų turėsite, jei ateiste pietauti 11:00–13 val.

Populiariausi patiekalai: laisvasis Kijevas ir lazanija.

Eilės. Eilių tiek J. Jasinskio g., tiek Sporto g. būna beveik visada, bet praėjusią savaitę pietavę Saulius Šaltenis ir jo pavaduotoja Agnė Saldauskaitė-Čegė pasakoja skaičiavę, kad eilėje, kurioje prieš juos stovėjo 25 žmonės, jie užtruko 12 minučių. Eilės čia juda greitai, o ir vietos visiems užtenka (kad ši sistema nesutriktų, čia nėra pardavinėjama kava), nes pietaujantys vidutiniškai užtrunka apie 10 minučių.

DSC_1971

Vieta populiari tarp šalia esančių įmonių darbuotojų. Vieno jų paklausus, kodėl eina būtent čia, atsakė, kad aplink nėra panašios vietos pietums ir kaina pakankamai gera (Valerijos Stonytės nuotr.)


 „Pietausim“ manifestas. „Gaminame tai, ką valgome patys. Siūlome tik tą dieną pagamintą maistą.“

Maistą galima ir išsinešti. Atsiskaitymai priimami tik banko kortele.

Darbo laikas:

Pirmadienį–penktadienį: 11–14:30 val.

„Pietausim“, Sporto g. 11 (taip pat – J. Jasinskio g. 16), Vilnius. Jų puslapis socialiniame tinkle „Facebook“. 

DIENOS PIETŲ PASIŪLYMAI:

 Salotos su lašiša. Patiekiamos su alyvuogių aliejaus bei citrinų padažu. Kaina – 3,50 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Salotos su lašiša. Patiekiamos su alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažu. Kaina – 3,50 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Cezario salotos. Yra visko, ko reikia Cezariui: vištienos filė, duonos skrebučiai, šoninė, „Džiugo“ sūris, įvairių salotų lapai, ančiuvių padažas. Kaina – 3,50 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Cezario salotos. Yra visko, ko reikia Cezariui: vištienos filė, duonos skrebučiai, šoninė, „Džiugo“ sūris, įvairių salotų lapai, ančiuvių padažas. Kaina – 3,50 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Lašišos kepsnys. Lašiša marinuota citrinos sultyse ir imbiere. Keptas su „teriyaki“ glazūra. Kaina – 4 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Lašišos kepsnys. Lašiša marinuota citrinos sultyse ir imbiere. Keptas su „teriyaki“ glazūra. Kaina – 4 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Laisvasis Kijevas. Visiems puikiai žinomas Kijevas. Kaina – 3,50 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Laisvasis Kijevas. Visiems puikiai žinomas Kijevas. Kaina – 3,50 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Naujausi įrašai

bottom of page