top of page

Dienos pietūs: „Kablys“

Kaip ir galima įtarti, „Kabliu“ šis restobaras save vadina ne be reikalo. Atsidavusi Viduržemio jūros virtuvei restobaro komanda ruošia „mahi-mahi“, jūros ešerį, upėtakį. Anot virtuvės šefo Mindaugo Kozlovo, viena „Kablio“ misija – laikytis sveikuoliškų mitybos principų ir sezoniškumo, kita, ne tokia formali užduotis – būti atsipalaidavusiems, išskirtiniams ir pritraukti jaunimą, nes „Kablys“ yra kultūrinė vieta, kur renginiai vyksta kiekvieną savaitę.

Restobaro „Kablys“ virtuvės šefas Mindaugas Kozlovas.

Restobaro „Kablys“ virtuvės šefas Mindaugas Kozlovas (Valerijos Stonytės nuotr.)


Maistas. Vyrauja ispaniška virtuvė, bet dienos pietūs būna įvairūs ir nuolatos keičiami. Patiekalų idėjas siūlo virėjai, kartais ką nors naujo nori išbandyti ir M. Kozlovas. „Meniu vis keičiame ir nenorime, kad dienos pietūs būtų banalūs. Jie turi atrodyti restoraniškai, bet nebūti brangūs“, – pasakojo virtuvės šefas.

Racionas. Mažiau mėsos, daugiau jūros gėrybių ir vegetariškų patiekalų. Valgydami dienos pietus visuomet rinksitės iš keturių patiekalų: sriubos, salotų ir dviejų karštų patiekalų. Šaltuoju sezonu dienos pietums ruošiamos dvi sriubos ir du karšti patiekalai. Pietūs prasideda 11 val. ir tęsiasi iki 15 val., o stalo vandens pietaujantys gauna nemokamai.

„Kablys“ yra įsikūręs buvusiuose geležinkeliečių rūmuose. Sienos buvo nuplautos ir paliktos tokios, kokios yra, padengtos specialia medžiaga. (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Kablys“ yra įsikūręs buvusiuose geležinkeliečių rūmuose. Sienos buvo nuplautos ir paliktos tokios, kokios yra, padengtos specialia medžiaga (Valerijos Stonytės nuotr.)


Ketvirtadienis. Ketvirtadienio vakarai „Kablyje“ vadinami „Midijų vakarais“. Jų metu midijų galite ragauti už mažesnę kainą.

Vėlyvieji pusryčiai. Sekmadieniais 12–17 val. „Kablys“ pavirsta jaukia vėlyvųjų pusryčių vieta. Jų principas – švediškas stalas, už kurį susimokama 10 Eur. Pusryčiai, kurių metu rasite „Benedikto kiaušinių“, yra gana populiarūs, tad rezervuotis staliuką šiai progai derėtų iš anksto.

Palanga. Vasaromis restobaras persikelia ir į Palangą (S. Dariaus ir S. Girėno g. 13). Atsižvelgiant į tai, kad poilsiautojai pasižymi kitokiais mitybos įpročiais ir poreikiais, ten siūloma tai, ko nėra sostinėje – nuolatinis pusryčių meniu, užkandžių meniu, karštų patiekalų meniu, vaikų meniu.

 „Kablys“ nevengia būti pavadintu vieta hipsteriams. „Tas stilius yra ir nuo jo nepabėgsi“, – komentuoja M. Kozlovas. (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Kablys“ nevengia būti pavadintas vieta hipsteriams. „Tas stilius yra ir nuo jo nepabėgsi“, – komentuoja M. Kozlovas. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Darbo laikas.

Pirm.–Treč.: 11:00–00:00

Ketv.: 11:00–01:00

Penkt.–Šešt.: 11:00–04:00

Sekm.: 11:00–00:00

Adresas. Restobaras „Kablys“, Kauno g. 5, Vilnius. „Facebook“ puslapis ČIA.

DIENOS PIETŲ PASIŪLYMAI:

Ispaniškas gaspačas su tunu ir serano („salmoljero“). Kaina – 1,9 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Ispaniškas gaspačas su tunu ir serano („salmoljero“). Kaina – 1,9 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Itališkos salotos su mocarela, pomidorais bei naminiu pesto padažu. Kaina – 4,8 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Itališkos salotos su mocarela, pomidorais ir naminiu pesto padažu. Kaina – 4,8 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Azijietiški vištienos sparneliai su mini bulvytėmis ir salotomis. Kaina – 4,9 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Azijietiški vištienos sparneliai su „mini“ bulvytėmis ir salotomis. Kaina – 4,9 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Midijos grietinėlės padaže su belgiškomis bulvytėmis. Kaina – 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Midijos grietinėlės padaže su belgiškomis bulvytėmis. Kaina – 5 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Naujausi įrašai

bottom of page