top of page

Diena su žvaigžde: vegetariškas vasaros meniu pagal Gintarę Gurevičiūtę



Savo įvairiaspalviu vasarišku meniu su VMGonline.lt skaitytojais sutiko pasidalinti Lietuvos vegetarų asociacijos įkūrėja, žymi laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė. Sužinokite, ką valgo ši sportiška mergina, kad kasdien ir atrodytų, ir jaustųsi nepriekaištingai.


Pusryčiai

Priešingai nei daugelis sočių pusryčių mėgėjų, Gintarė Gurevičiūtė savo ryto nepradeda nuo košės ar gardžių blynelių. „Ryte paprastai nesijaučiu alkana, todėl atsikėlusi tik išgeriu vandens, kartais – kavos puodelį iš greta įsikūrusių kavos namų. Dienos pradžiai man to visiškai pakanka“, – apie savo ryto pradžią pasakoja žymi laidų vedėja.


Pietūs

Gintarė pietums renkasi lengvus ir neapsunkinančius patiekalus. „Labai mėgstu gazpacho sriubą, įvairias salotas, sūrius, šviežius avokadus, Viduržemio jūros daržoves. Neseniai atradau rūkytų burokėlių karpačio ir rūkytus portobello grybus. Čia mano didysis stalo džiaugsmas pastaruoju metu“, – savo vasaros meniu naujovėmis dalinosi mergina.

Vakarienė

Pagaliau metas atsipalaiduoti po dienos darbų, kada gali skirti daugiau laiko sukiojimuisi virtuvėje. Gaminti mėgstanti Gintarė prisipažįsta, kad taisyklės „Vakarienę atiduok priešui“ ji nesilaiko, tiesa, ji kulinariniais sugebėjimais noriai dalinasi su draugais, kurie itin vertina jos gamintus vegetariškus patiekalus. „Vakare valgau sunkesnį maistą. Mėgstu indiškus troškinius, meksikietiškus patiekalus“, – vakarinius pasirinkimus vardijo laidų vedėja. Kaip didžiausią savo nuodėmę Gintarė įvardija tikrai ne saldumynus ar ledus. „Didžiausia mano nuodėmė – picos. Saldumynų gali ir nebūti, bet štai riebiam, aštriam ir daug intensyvaus skonio turinčiam sūriam patiekalui negaliu atsispirti“, – sūriais poskūniais pokalbį užbaigia mergina.


Gėrimai

Vasarinis Gintarės gėrimų sąrašas nėra platus. Mergina renkasi vandenį arba natūralias tropinių vaisių sultis. „Renkuosi jas, kai norisi kažko saldesnio“, – priduria ji.


Vasaros mėgstamiausi

Gintarė Gurevičiūtė vasarą Lietuvoje yra gana retas svečias, todėl būnant toli nuo namų, tenka pamiršti įvairiausias vasariškas gėrybes. „Mama vis liūdi, nes praleidžiu uogų bei lietuviškų vaisių sezoną. Esu didelė ir grybų mėgėja, per vasarą ir rudenį jų atsivalgau už visus metus“, – pasakoja Gintarė. Tačiau mergina priduria, kad vaisiai jai yra kur kas skanesni Azijos šalyse arba už Atlanto. Merginos mėgstamiausieji: ananasai, mangai ir stambiojo duonmedžio vaisiai (the jackfruit).

Naujausi įrašai

bottom of page