AŠ Ikona vmgonline

Didysis suvožtinis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 raudonojo svogūno

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)

  • 1 prancūziško batono

  • 30–40 g traškių salotų lapų (pvz., romaninių)

  • 4–5 šaukštų raudonojo chimichurri

  • Druskos, pipirų

1. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, dėkite didkepsnį ir kepkite iš kiekvienos pusės po 3–4 min. arba iki norimo iškepimo lygio. Iškepusį didkepsnį išimkite, palikite „pailsėti“ bent 5 min., tuo tarpu pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

2. Supjaustykite didkepsnį griežinėliais. Svogūną supjaustykite žiedais, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite druska.

3. Prancūzišką batoną perpjaukite pusiau išilgai, lengvai prispauskite minkštimą. Pagrindą truputį patepkite raudonuoju chimichurri, sudėkite salotų lapus, didkepsnio griežinėlius, svogūno žiedus. Uždėkite likusį chimichurri ir uždenkite suvožtinį.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg