AŠ Ikona vmgonline

Dekonstruotos salotos su marinuotais grybais ir šonine


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 210 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 6–8 riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • Ryšelio burokėlių lapų

  • 1 marinuoto raudonojo svogūno

  • Svogūnų laiškų

Pievagrybiams:

  • 400 g pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio medaus

  • Kelių šakelių petražolių

Padažui:

  • 100 ml sojų padažo

  • 50 ml ryžių vyno (arba žaliųjų citrinų sulčių)

  • 50 g rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio trinto šviežio imbiero

  • 2–3 skiltelių česnako

  1. Šoninę iškepkite.

  2. Labai stipriai įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite pievagrybius ir apkepkite ant labai stiprios kaitros.

  3. Kai grybai apkeps, suberkite smulkintą česnaką, įberkite druskos, supilkite citrinos sultis ir įdėkite medų. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.

  4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Saugokite, kad kiti nesuvalgytų, kol sudėliosite salotas. Beje, nuo savęs irgi galite paslėpti.

  5. Pagaminkite padažą: supilkite į prikaistuvį sojų padažą, ryžių vyną, cukrų, susmulkintą česnaką bei imbierą ir viską užvirinkite. 3–4 min. pavirinkite. Nukaiskite, perkoškite.

  6. Sudėliokite salotas.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg