top of page

Dar negirdėta skalbyklės paskirtis – leis gaminti kaip geriausiuose restoranuose

Išpopuliarėjus maisto gaminimui su indaplove, panašu, kad sous vide gaminimo technika nebeilgai bus siejama su restoranų virtuve ir aukštosiomis technologijomis. Bent jau tokią prielaidą leidžia daryti buitiškai praktiškas „Bezalel Academy of Arts and Design“ studento iš Tel Avivo Iftach Gazit projektas, praneša Dezee.com.

„Sous La Vie“ (pranc. po gyvenimo) pavadintas projektas buvo sukurtas pramoninio dizaino paskaitai. Tai yra maisto ruošinių maišeliai, kurie, įdėti į skalbimo mašiną, yra gaminami tokiu pačiu principu, kaip ir gaminant sous vide – vakuumuotas maistas ilgesnį laiką yra gaminamas pastovios, karštos temperatūros vonelėse ir taip išlaiko savo sultingumą, minkštą tekstūrą.

Dezeen.com nuotr.

Dezeen.com nuotr.


Studento pagaminti maišeliai yra pasiūti iš vandeniui atsparaus „Tyvek“ popieriaus, kuris neleidžia į maišelį prasiskverbti skalbimo priemonėms, o viduje turi plastikinį pamušalą. Tai reiškia, kad maistas gali būti gaminamas tuo pačiu metu, kai skalbyklėje bus plaunami… drabužiai.

Jaunasis dizaineris aiškina, kad, pavyzdžiui, mėsos kepsnys gali būti ruošiamas 58 laipsnių temperatūroje, kuri yra būdinga ilgesnei sintetinių skalbinių programai. Daržoves gaminti patariama naudojant trumpesnę, medvilninių skalbinių, programą.

Pirmieji studijose pristatyti maišeliai nebuvo tušti: su vienu jų būtų galima pasiruošti lašišą, daržoves, jautienos kepsnį. Tačiau Iftach pabrėžia, kad „Sous La Vie“ nėra tik projektas apie maistą. Jis skatina susimąstyti apie visus benamius amerikiečius, kuriems visą parą dirbančios skalbyklos tampa namais.

Ar šį išradimą išvysime parduotuvių lentynose, dar nėra aišku.

Dezeen.com nuotr.

Dezeen.com nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page