AŠ Ikona vmgonline

Daržovėmis ir mocarela įdaryti kalmarai


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 160 °C


Reikia:

  • 2 didelių morkų

  • 1 didelio svogūno

  • 1 raudonosios paprikos

  • 200 g žaliųjų žirnelių

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • Druskos, pipirų

  • 200 g mocarelos

  • 4 kalmarų

  • 400 g vištienos sultinio

  • 1 cinamono lazdelės

  • 40 g pomidorų pastos

  • 1 apelsino

  • Aliejaus (kepti)

1. Morkas, svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Apkepkite keptuvėje ir sudėkite žirnelius bei kukurūzus. Pabarstykite druska ir pipirais. Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su plėšytu mocarelos sūriu.

2. Kalmarus išplaukite ir į vidų sudėkite įdarą. Prikaistuvyje užvirkite vištienos sultinį, cinamono lazdelę, pomidorų pastą ir įspauskite apelsino sultis. Pagardinkite prieskoniais. Kalmarus perdėkite į kepimo skardą ir užpilkite padažu.

3. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg