Džiovintos morkų duonelės
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Džiovintos morkų duonelės


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Gaminimas 30 min.

Džiovinimas 8-10 val.


Reikia:

  • 1/5 dalies morkų išspaudų

  • 2/5 dalių saulėgrąžų sėklų

  • 2/5 dalių linų sėmenų

  • Citrinų sulčių

  • Mėgstamų prieskonių

  • Žiupsnelio druskos

1. Į galingą maisto smulkintuvą sudėkite per naktį mirkytas linų sėmenis, morkų išspaudas, citrinų sultis, prieskonius bei druską. Sumalkite iki tešlos konsistencijos. Jei reikia, šiek tiek įpilkite vandens.

2. Dubenyje sumaišykite gautą masę su saulėgrąžomis. Tešlą paskleiskite ant džiovinimo lakštų.

3. Džiovinkite maisto džiovyklėje ne aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje 8–10 val. Po kelių džiovinimo valandų duonelėms suteikite formą – supjaustykite jas peiliu. Kai tik bus įmanoma, duoneles džiovinimo metu kas kelias valandas apverskite.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg