Cukinijų „makaronai“
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Cukinijų „makaronai“


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2-3 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 jaunos cukinijos

  • 100 g pievagrybių

Pievagrybių marinatui:

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukštelio druskos

  • Žiupsnelio pipirų

  • 1 šaukštelio agavų sirupo

  • 1 šaukštelio obuolių acto

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių

  • 1 skiltelės smulkinto česnako

Anakardžių padažui:

  • 1 stiklinės per naktį mirkytų anakardžių riešutų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • Žiupsnelio druskos, pipirų

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 100 ml vandens

  • 50 g slyvinių pomidoriukų

1. Cukiniją supjaustykite specialia daržovių makaronų gaminimui skirta pjaustykle.

2. Gerai sumaišykite pievagrybių marinatui skirtus ingredientus. Paruoštame marinate marinuokite pievagrybius bent 15 min.

3. Anakardžių padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės.

4. Cukinijų makaronus patiekite sumaišytus su marinuotais pievagrybiais bei slyviniais pomidorais. Viską užpilkite anakardžių padažu.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg