AŠ Ikona vmgonline

Citrininė tarta su morengais



8 asm.

Gaminimas 40 min.

Zzz 2 val.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Tešlai:

  • 140 g šalto sviesto 50 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 200 g miltų

  • 50 ml šalto pieno

  • Žiupsnelio druskos

Citrinų įdarui:

  • 300 ml citrinų sulčių

  • 7 trynių

  • 100 g sviesto

  • 200 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • 2 šaukštų tarkuotos citrinų žievelės

Morengui:

  • 4 baltymų 200 g smulkaus cukraus


  1. Į virtuvinį kombainą sudėkite sviestą, miltus, druską ir DANSUKKER cukraus miltelius, viską išsukite. Supilkite šaltą pieną ir vėl gerai sumaišykite.

  2. Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir milteliniu cukrumi sutrinkite pirštais.

  3. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

  4. Išimkite, iškočiokite, išklokite 26 cm skersmens formą tartams kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.

  5. Vėl pašaldykite apie valandą.

  6. Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.

  7. Citrinų įdarui prikaistuvyje sumaišykite trynius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, citrinų žievele ir krakmolu. Plona srovele supilkite citrinų sultis, viską išmaišykite ir nuolatos maišydami kaitinkite, kol masė pradės tirštėti. Tuomet sudėkite sviestą ir išmaišykite.

  8. Išplakite prancūzišką morengą.

  9. Kremą supilkite ant tarto pagrindo, ant viršaus uždėkite morengo tešlą. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C. Kepkite tartą dar 20 min.

  10. Pyragą atvėsinkite ir prieš patiekdami bent porą valandų palaikykite šaldytuve.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg