Chowder su krevetėmis ir lašiša
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Chowder su krevetėmis ir lašiša


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.


Reikia:

  • 300 g šaldytų apvirtų lukštentų krevečių

  • 200 g lašišos filė

  • 1 nedidelio poro baltosios dalies

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nedidelės morkos

  • 250 g bulvių

  • 2 pomidorų

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto „Old Bay Seasoning“ prieskonių mišinio

  • 1 šaukšto miltų

  • 300 ml daržovių sultinio

  • 200 g virtų arba konservuotų kukurūzų

  • 1 šaukšto pomidorų tyrės

  • 400 ml grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g čederio

  • Kalendrų lapelių, duonos (patiekti)

  • 4 saulėje džiovintų pomidorų puselių

1. Krevetes atšildykite, lašišą supjaustykite kubeliais.

2. Porą, česnaką, svogūną, morką, bulves nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 2–3 min. ir nulupkite. Perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Likusį minkštimą supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir saulėje džiovintus pomidorus.

3. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves su prieskoniais, tik neperkepkite – daržovės turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Pabarstykite viską miltais ir nuolat maišydami pakepinkite viską kartu.

4. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol miltai gerai išsimaišys.

5. Tada sudėkite atšildytas krevetes ir lašišą, kukurūzus, pomidorų tyrę, išmaišykite ir pavirkite 2–3 min., supilkite grietinėlę, užvirinkite, pasūdykite ir suberkite sūrį.

6. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.

7. Puoškite kalendrų lapeliais, patiekite su duona arba traškučiais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg