top of page

„California Tapas & Wine“: pusryčiai nuo ryto iki paryčių

Anksčiau pusryčius ruošusi tik tingiais savaitgaliais gastrobaro „California Tapas & Wine“ komanda nusprendė griebtis to, ko Vilniuje dar nebuvo. Jau greitai pusryčius bus galima valgyti tada, kai jie yra valgomi visame pasaulyje, bet kurioje laiko zonoje. Tai reiškia pusryčius visą dieną!

„Mūsų kaimynystėje yra įsikūrusios tarptautinės kompanijos. Matome, kaip nuo pat ryto žmonės į darbus skuba su kavos puodeliu ir kruasanu rankose, todėl nusprendėme, kad reikėtų pasirūpinti jų kokybišku maitinimu ir pasiūlyti mūsų populiariausius viešbučio pusryčių patiekalus. Jau seniai esame vadinami svetingiausiu miesto baru, kuris 5 val. ryto gali patiekti skaniausias krevetes, mėsainius ar kitus patiekalus. Pusryčiams bus visko – tiek Benedikto kiaušinių, tiek blynelių“, – pusryčių meniu idėją pristatė „Ramada“ viešbučio pašonėje įsikūrusio baro vadovas Tomas.

Visą savaitę, nuo ryto iki kitų paryčių, bare bus ruošiami populiariausi ir nenugalima klasika tapę pusryčių patiekalai. Anot viešbučio generalinio direktoriaus Olego Vasino, jie bus autentiški – tokie, kokie yra visame pasaulyje. Kiaušiniai čia bus tokie, lyg valgytumėte juos ne Vilniuje, o Niujorke, Paryžiuje ar Tokijuje. Tai patvirtina ir virtuvės šefas Karolis: „Šis meniu yra aukšto lygio, bet ir už prieinamą kainą. Kiekvienam atėjusiajam bus iš ko rinktis, nes kiekvienas patiekalas yra apgalvotas ir à la minute, kas virtuvės terminologijoje reikštų, kad maistas pradedamas gaminti tik tada, kai buvo užsakytas.

Viešbučio svečių pripažintas ir gurmanų pagyrų sulaukęs pusryčių meniu bare – jau nuo šv. Velykų. Taigi tie, kurie nesate linkę stalo puošti išsprogusiais žilvičio „kačiukais“ ir dalyvauti smarkiausio kiaušinio varžybose, turėtumėte žinoti, kad čia šventinį savaitgalį laukia gardūs kiaušinių (jau be lukštų!) patiekalai.

Užsukę pusryčių gali rinktis iš plataus, visų skonių receptorius pamaloninančio meniu. Pusryčių kaina – nuo 5 Eur iki 8,5 Eur.

Tie, kurie pažįsta „California Tapas & Wine“, jau žino, kad čia visada ras šviežių austrių ir gero šampano, kuris pagardina kiekvienos dienos pradžią. Austrės „Tsarskaja“ su tradiciniu svogūnų arba namų gamybos imbiero padažu, duona, sviestu.


austre2

„Croque monsieur“. Keptas sumuštinis su sūriu ir jautienos kumpiu arba šonine. Verta pabandyti vien dėl to, kad suprastumėte, kokias plačias karjeros galimybes gali turėti keptas sumuštinis.


„Croque madame“. Keptas sumuštinis su sūriu, jautienos kumpiu arba šonine ir keptu kiaušiniu. Norisi užkąsti stipriau? Tai – prancūziškas sumuštinis su elegantiškai pakeptu kiaušiniu.


sumustinis su kiausiniu 4

„Florentinas“ su špinatais. Juk ne visiems iš pat ryto norisi matyti susiraičiusią šoninę. Tai – pasirinkimas tiems, kurie geidžia žalumynų ir maistingųjų špinatų.


kiausiniai paprasti 3

Benedikto kiaušinis su olandišku padažu, šonine ant poliarinės bandelės. Esate klasikos mėgėjas ir išpažįstate pusrytinių Benediktų religiją? „California Tapas & Wine“ siūlo jį tokį, koks ir turi būti – su tinkamu olandišku padažu ir pakepta šonine.


kiausiniai su kumpiu 3

„Egg Royal“ su sūdyta lašiša ir raudonaisiais ikrais. Karališkam be lukšto virtam kiaušiniui kompaniją palaiko kasdien restorane sūdoma lašiša su pačiu tikriausiu prabangos prieskoniu – raudonaisiais ikrais.


kiausiniai su lasisa 3

„Crêpes Suzette“. Lietiniai blyneliai su „Grand Marnier“ (karamelės ir apelsinų) padažu ir ledais. Nors šie blyneliai skamba ypač mielai, juos lydintis tradicinis karamelės padažas turi būti gaminamas sekundžių tikslumu.


blyneliai

Ravioliai, įdaryti trijų rūšių riešutais (kedrais, migdolais, lazdynais), sūrio padaže. „Kadangi propaguojame aukštą amerikietišką virtuvę, kurios 50 proc. sudaro prancūziška virtuvė, po 20 proc. itališka ir ispaniška virtuvė ir 10 proc. visos likusios, įtraukę Benediktus, negalėjome pamiršti tikrų itališkų raviolių“, – pasakoja viešbučio „Ramada“ generalinis direktorius Olegas Vasinas.


ravioliai4

„Chorizo al vino“. Vyne keptos čoriso dešrelės. Tikras ispanas net išjungtame ir tamsiame šaldytuve apčiuoptų nepakeičiamas čoriso dešreles. Čia, keptos vyne, jos tiesiog prašosi būti suvalgytos.


ciorizo2

Prie pusryčių meniu siūloma ir įvairių gėrimų su specialiomis kainomis: šampanas, vynas, putojantis vynas, kokteiliai, šviežiai spaustos sultys.

Kokteilis „Garden Chili“ (džinas, sodo vanduo, paprika, agurkai). Puikus ir gaivus pasirinkimas šylančio pavasario dieną.


kokteilis

Gastrobaras „California Tapas & Wine“, Subačiaus g. 2, Vilnius. Jo „Facebook“ paskyra.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page