top of page

Burtų lazdelė: paprastas kruopas verčiame ypatingais patiekalais be jokios graužaties dėl likučių!


Kruopų klausimas pastaruoju metu yra itin aktualus. Tai paprastas, gardus ir universalus maisto produktas, deja, daugumai vis dar siejasi su tam tikra rutina, nuoboduliu ir ypatingomis aplinkybėmis, kaip antai dieta ar... išaugę poreikis turėti daugiau maisto atsargų.



Todėl eksperimentuokite, kad įsitikintumėte, jog turint kruopų nuobodulys negresia.

Net 4 receptai, kurie perlines kruopas, grikius, soras ir bolivines balandas pavers neįtikėtinai įdomiomis „asmenybėmis", o jeigu netyčia jų išsivirėte per daug, tiesiog ieškokite naujų derinių.


Perlinių kruopų salotos su keptomis daržovėmis ir granatais


Ingredientai: svogūnas, česnakas, batatas, granatų sėklos, migdolų riekelės, prieskoniai, aliejus.

Į skardelę dėkite supjaustytą svogūną ir česnaką, kubeliais pjaustytus batatus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, žolelių prieskoniais ir kepkite, kol batatai taps minkšti. Sumaišykite kruopas su keptomis daržovėmis, granatais ir migdolų riekelėmis.


Bolivinių balandų salotos su daržovėmis ir jūrų gėrybėmis


Ingredientai: pomidorai, paprikos, svogūnai, česnakai, konservuoti kukurūzai, konservuotos jūrų gėrybės.

Supjaustykite pomidorus, paprikas, svogūnus, česnakus, jei reikia, pasmulkinkite jūrų gėrybes. Viską sumaišykite su virtomis bolivinėmis balandomis ir konservuotais kukurūzais.


Grikių salotos su keptomis morkomis


Ingredientai: morkos, svogūnai, šoninė, terijakio padažas, aliejus.

Supjaustykite morkas šiaudeliais, pakepinkite aliejuje, suberkite pjaustytus svogūnus, vėl pakepinkite, sudėkite pjaustytą kubeliais šoninę. Pakepkite, kol šoninė gražiai apkeps. Pabaigoje pabarstykite druska ir užpilkite terijakio padažo.


Sorų kruopų salotos su vištiena ir jaunomis cukinijomis


Ingredientai: cukinija arba agurkai, citrinų sultys, kepta vištiena, obuolys, žalumynai, raudonasis svogūnas, medaus-garstyčių padažas.

Cukiniją arba agurką supjaustykite plonomis riekelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis. Supjaustykite vištieną, obuolį, svogūną ir žalumynus. Sumaišykite su sorų kruopomis ir medaus-garstyčių padažu.


Skanaus!

Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page