Burokėlių sultyse kepta lašiša
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Burokėlių sultyse kepta lašiša


Unsplash.com nuotr.

Reikia:

  • 500 g lašišos filė

  • 50 g žirnių daigų

  • 100 ml burokėlių sulčių

  • 20 ml balzaminio acto

  • 20 g rudojo cukraus

  • 1 laimo

  • 300 g virtų burokėlių

  • 2 rozmarino šakelių

  • 2 česnako skiltelių

  • 400 g jaunų bulvių

  • 4 mėtos šakelių

  • 30 g sviesto

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus


  1. Burokėlių sultis, balzaminį actą, laimo sultis ir sutarkuotą laimo žievelę sumaišykite dubenėlyje. Įberkite rudojo cukraus ir pagardinkite druska bei pipirais. Pavoliokite lašišą marinate ir leiskite jame pagulėti oda į viršų apie valandą.

  2. Kepkite apie 30 min. iki 80 ºC įkaitintoje orkaitėje. Tuo metu paruoškite burokėlius. Juos, jau išvirtus, supjaustykite stambesniais kubeliasi ir kepkite aliejuje įkaitintoje keptuvėje su česnako skiltelėmis ir rozmarinu. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Jaunas bulvytes išvirkite kartu su mėtomis pasūdytame vandenyje, išvirusias dar šiek tiek apkepkite su šaukšu sviesto.

  4. Viską serviruokite kartu lėkštėjė ir apiberkite žirnių daigais.




ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg