Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Burokėlių sriuba su triušiena


Burokėlių sriuba su triušiena, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Reikia:

  • 500 g KITCHEN ME karštai rūkyto triušio kaulų

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • Nedidelio gabaliuko saliero

  • 2 vid. dydžio keptų burokėlių

  • 5–6 džiovintų slyvų

  • 100 g žaliųjų arba juodųjų lęšių

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. KITCHEN ME karštai rūkyto triušio kaulus užpilkite vandeniu ir virkite apie 30 min.

2. Smulkiai supjaustykite prieskonines daržoves ir pakepinkite jas aliejuje. Sukrėskite jas į verdantį sultinį. Taip pat sudėkite lęšius, džiovintas slyvas ir virkite, kol išvirs lęšiai.

3. Sudėkite Provanso žoleles, šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Jei reikia paskaninkite druska. Leiskite pavirti 3–4 min.

4.