Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Burokėlių sriuba su antiena ir džiovintais grybais


Burokėlių sriuba su antiena ir džiovintais grybais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Reikia:

  • 700 g šviežių ančiukų petukų

  • 500 g svogūnų

  • 30 g džiovintų grybų miltelių

  • 2 virti burokėliai

  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

  • Aliejaus kepti

  • Druskos

  • 1 šaukštelis kmynų

  • 1 citrinos sultys

  • 2–3 šakelės čiobrelio

1. Šviežius ančiukų petukus užpilkite vandeniu ir išvirkite. 2. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus ir kepkite, nustatę mažą kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės dvigubai, o jie patys taps gražios gintarinės spalvos ir permatomi. 3. Į sultinį sudėkite svogūnus, suberkite grybų miltelius, kmynus, pavirkite 10 min. Pabaigoje burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite juos į sriubą. Pagardinkite citrinos sultimis, įdėkite čiobrelio ir pavirkite 5–7 min.

ATGAL

PASIDALINTI