Burokėlių pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkų sūriu
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Burokėlių pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkų sūriu



6-8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 185 °C


Reikia:

  • 400 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 4-5 mėlynųjų svogūnų

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio aliejaus

  • 3 šaukštų cukraus

  • 60 ml balzaminio acto

  • 1 kg nedidelių burokų

  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių

  • druskos ir šviežiai grūstų pipirų 1 šaukšto ožkų sūrio papuošimui

  • 4 kiaušinių

  • 50 ml grietinėlės

  • 150 g tepamo ožkų sūrio

  • burokėlių lapų, špinatų, daigų papuošti

  • 150 g tepamo ožkų sūrio (arba fetos)

1. Tešlą atitirpinkite.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su sviestu ir aliejumi, kol beveik sukeps. Tuomet suberkite cukrų, supilkite balzaminį actą ir ant nedidelės kaitros karamelizuokite apie 20 minučių.

3. Burokus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus keptuvėje ant didelės kaitros kol gražiai apskrus 2-3 minutes. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.

4. Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite ožkų sūrį.

5. Kepimo formoje patieskite tešlą, išdėliokite karamelizuotus svogūnus, burokų skilteles ir užpilkite kiaušinių plakinį.

6. Kepkite iki 185ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Papuoškite žalumynais, daigais ir sūrio gabaliukais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg