top of page

Burokėlių maltinukai su feta




4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 g keptų orkaitėje burokėlių (nuluptų)

  • 200 g virtų pupelių

  • 2 svogūnų

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio kalendrų sėklų

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • 50 g maltų avižinių dribsnių

  • 100 g fetos

  • Aliejaus (kepti)


  1. Į trintuvo indą sudėkite burokėlius bei pupeles ir viską kartu sutrinkite.

  2. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite, pakepinkite, kol taps permatomi, suberkite sugrūstas kalendrų sėklas ir saldžiąją papriką. Kepinkite dar 1–2 min.

  3. Keptuvės turinį supilkite į burokėlių masę ir išmaišykite. Suberkite maltus avižinius dribsnius, viską išmaišykite ir palikite 30 min. pabaigoje įmaišykite smulkintą fetą.

  4. Formuokite nedidelius maltinukus, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page