Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Bulvių košės mokslas: sugrūsk tinkamai ir netapsi niekieno priešu

Kai norime įrodyti, kokia svarbi mūsų gyvenimuose yra bulvių košė, suprantame, kad ji gali tapti bet kokio kasdienio posakio esmine dalimi: sugrūsk man bulvių košę ir pasakysiu, kas tu. Nesugrūdęs bulvių košės nesakyk „op“. Žmogaus vertė bulvių koše matuojama. Norime pasakyti, kad netinkamai sugrūstos bulvės gali užtraukti tokią nemalonę, kokios tikrai nenorite. Bonappetit.com teigia, kad dažniausiai daromos šios devynios klaidos.

Bulvių košė su morkomis, salierais ir petražolėmis


1. Naudojama tik viena bulvių rūšis. Maišykite naujo derliaus bulves su krakmolingesnėmis jų giminaitėmis. Krakmolas absorbuoja sviestą bei pieną / grietinėlę ir suteikia košei purią struktūrą.

2. Bulvės nebūna nuplaunamos. Nuplaukite visus nešvarumus, o dar geriau – bulves nušveiskite ir palikite šaltame vandenyje.

3. Bulvės įmetamos į verdantį vandenį. Jums reikia, kad visa bulvė išvirtų tuo pačiu metu.

Bulvių košė su ančiuviais ir citrinų žievelėmis


4. Vanduo nėra sūdomas. Kaip ir makaronai, bulvės absorbuoja vandenį ir druską. Tai – galimybė jas pagardinti.

5. Per greitas virimas. Bulvės gali lengvai suirti, todėl geriau virkite jas lėčiau ir ilgiau.

6. Naudojamos tižios, įmirkusios bulvės. Nukoškite, nusausinkite bulves ir kelioms minutėms palikite jas puode ant lėtos ugnies arba orkaitėje.