top of page

Bulvių ir avinžirnių maltinukai su špinatais



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 300 g virtų bulvių

  • 200 g virtų arba konservuotų avinžirnių

  • ½ mažos cukinijos

  • 3 skiltelių česnako

  • ½ aitriosios paprikos

  • 1 svogūno

  • 50 g miltų

  • Druskos, pipirų

Sėklų pabarstams:

  • 50 g sėklų mišinio salotoms

  • 1 šaukštelio balzaminio acto

  • 1 šaukštelio sojų padažo


  1. Bulves, avinžirnius ir cukiniją sumalkite. Nenaudokite trintuvo, nes masė taps klijinga.

  2. Susmulkinkite česnaką ir aitriąją papriką, labai smulkiai supjaustykite svogūną. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, prieskonius ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Sėklų mišinį truputį pasmulkinkite, sumaišykite su balzaminiu actu ir sojų padažu.

  4. Iš bulvių ir avinžirnių masės formuokite nedidelius maltinius, viršuje padarykite įdubimą ir į jį dėkite sėklų mišinio. Šaukite blynukus į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page