Bulvių apkepas su rūkyta žuvimi
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Bulvių apkepas su rūkyta žuvimi



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 g grūstų bulvių

  • 100 ml pieno

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 400 g karštai rūkytos žuvies (gaminome su lašiša)

  • Sviesto (formai patepti)

  • 200 ml jogurto

  • 100 ml plakamosios grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio citrinpipirių

  • Ryšelio krapų

1. Formą apkepui gausiai patepkite sviestu.

2. Bulves sumaišykite su pienu, sūriu ir vienu kiaušiniu, bet neplakite. Sudėkite į formą, išlyginkite.

3. Ant viršaus sudėkite žuvies gabaliukus.

4. Sumaišykite jogurtą, grietinėlę ir kiaušinį. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievelę, druską, citrinpipirius, galite šiek tiek pasmulkinti krapų.

5. Kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite gausiai užbėrę krapų.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg