Bulvių apkepas su antiena

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Bulvių apkepas su antiena


    Reikia:

    • 340 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

    • 1 nedidelio svogūno

    • 1 saliero lapkočio

    • 2 nedidelių morkų

    • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

    • 2 šaukštų sviesto

    • 1 mažos skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų

    • 50 g raudonojo sauso vyno

    • Žiupsnelio druskos

    • 1 šaukštelio raudonėlio

    • 3 didelių vienodo dydžio bulvių

    • Aliejaus (bulvėms pašlakstyti)


    1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol suminkštės.

    2. LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą sumalkite ir sudėkite ją į keptuvę prie daržovių. Greitai viską maišykite. Mėsą apkepkite vidutinėje kaitroje. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.

    3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis.

    4. Pabaigoje suberkite raudonėlį ir pasūdykite. Ataušinkite.

    5. Mėsą sudėkite į kepimo formą (arba bendrą, arbą porcijinę – kiekvienam valgytojui).

    6. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėliokite ant mėsos, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min. 190 laipsnių temp., kol bulvės taps minkštos ir gražiai apskrus.


    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg