Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Bulvių apkepas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ta 180 °C


Reikia:

Sviesto (formai patepti)

500 g bulvių

1 didelio svogūno

250 g konservuoto savo sultyse tuno

Ryšelio petražolių

200 ml pieno

200 ml plakamosios grietinėlės

1 kiaušinio

Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

Žiupsnelio druskos

50 g tarkuoto kietojo sūrio

100 g tarkuoto puskiečio sūrio

1. Formą apkepui gausiai patepkite sviestu.

2. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais ir apvirkite. Svogūną supjaustykite, tuną paardykite šakute. Petražoles supjaustykite smulkiai.

3. Sluoksniuokite formoje: bulvės, svogūnai, puskietis sūris, tunas, petražolės, sūris, bulvės, svogūnai, tunas.

4. Sumaišykite pieną, grietinėlę, likusias petražoles ir kiaušinį. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievelę, druską, užpilkite šiuo mišiniu apkepą. Viršų pabarstykite kietuoju sūriu.

5. Kepkite 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite gausiai užbėrę petražolių.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg