top of page

#vmgonline ieškomiausias receptas: briuseliniai kopūstai su šonine ir sūriu

Tiesiog genialus patiekalas.

Vos keli ingredientai recepte, greitas pagaminti ir neatsivalgomai skanus. Briuselinius kopūstus su šonine ir sūriu privalu išbandyti.

Briuselio kopūstai su šonine ir sūriu, briuseliniai kopūstai, greita vakarienė, vieno puodo patiekalas, Alfo Ivanausko receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm

Gaminimas 10 min.

Kepimas (keptuvėje) 15 min.


Briuseliniams kopūstams su šonine ir sūriu reikia:

  • 500 g briuselinių kopūstų

  • 8 riekelės rūkytos šoninės

  • 50 g kietojo sūrio

  • Druskos

  • Aliejaus kepti

  1. Kopūstėlius perpjaukite pusiau. Šoninę supjaustykite kvadratėliais.

  2. Keptuvėje gana stipriai įkaitinkite aliejų, sumeskite gūželių puseles ir kepkite vis pamaišydami. Stebėkite, kaip kepa. Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, suberkite šoninę ir dar truputį pakepkite.

  3. Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.

  4. Patiekdami ant karštų kopūstų užberkite tarkuoto arba kitaip smulkinto kietojo sūrio.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page