Bolonijos padažas ir vis kiti jo „drabužiai“
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Bolonijos padažas ir vis kiti jo „drabužiai“

Nors vadiname padažu, teisybės dėlei reikėtų sakyti ragu, nes kaip tik taip šį lazanijos mėsos įdarą vadina Italijos šiaurės rytų regiono Emilijos-Romanijos gyventojai, iš kur ir kilusi ši italų virtuvės legenda.




Bolonijos mėsos ragu – puikus pusgaminis, kurio galima pagaminti didesnį kiekį, sušaldyti porcijomis ir po to gaminti įvairius patiekalus. Pagrindiniai ingredientai yra šie;

  • Malta mėsa. Tai gali būti jautiena, kiauliena kartu su jautiena, kalakutiena, vištiena. Paskaninimui galima įdėti truputį rūkytos šoninės. Taip pat galima faršą paįvairinti kepenėlėmis. Bet čia jau mėgėjui.

  • Daržovės morkos, salierai, svogūnai, česnakai – jei pageidaujate, bet nebūtina. Pjaustomi smulkiais kubeliais.

  • Pomidorai: passata – natūrali pomidorų tyrė, gali būti lupti ir konservuoti savo sultyse pomidorai + nedidelis kiekis pomidorų pastos – koncentruotos pomidorų tyrės.

  • Skysčiai, jei pageidaujate: pienas švelnina ir glotnina įdarą. Vynas suteikia skonio.

  • Aliejus: tai būtinas ingredientas. Galima šiek tiek pamaišyti su sviestu.


Klasikinis Bolonijos ragu


Reikia:

  • 1,5 kg maltos kalakutienos

  • 1 didelis svogūnas

  • 4 salierų lapkočiai

  • 4 nedidelės morkos

  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus (skirto kaitinti)

  • 2 šaukštai sviesto

  • 2 mažos skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų

  • 2 šaukštai pomidorų pastos

  • 150 g raudonojo sauso vyno

  • 200 ml pieno

  • ½ šaukšto druskos

  • 1 šaukštelis raudonėlio


  1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviesto ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.

  2. Tuomet sudėkite mėsą į keptuvę, gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.

  3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis.

  4. Pabaigoje supilkite pieną ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Galiausiai suberkite raudonėlį ir pasūdykite.


PATARIMAS:

Bolonijos ragu sudėliokite mažomis porcijomis ir užšaldykite. Galite šaldyti ir didesnėmis porcijomis, bet mažas bus paprasčiau atšildyti. Jei norite gaminti, išimkite ragu ir atšildykite šaldytuve. Jei reikia atšildyti labai greitai, tuomet suskirstykite ragu nedideliais gabaliukais ir pašildykite keptuvėje su vandeniu.


O čia rasite naujų Bolonijos ragu drabužių", t. y. klasikinio patiekalo variacijų:


Ragu įdaryti baklažanai

Cukinijomis užkeptas Bolonijos ragu

„Tagliatelle“ su Bolonijos ragu

Pupelių troškinys su Bolonijos padažu

Piemenų pyragas



Skanaus!
















ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg