AŠ Ikona vmgonline

Blyneliai lazanijos pavidalu su kietuoju sūriu ir bazilikais



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 500 g bulvių

  • 2 kiaušinių

  • 2 svogūnų

  • 400 g kubeliais pjaustytų pomidorų savo sultyse

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g rudojo cukraus

  • 2 šakelių čiobrelio

  • 20 g raudonojo vyno acto

  • 100 g kietojo sūrio

  • Kelių lapelių šviežio baziliko

  • Šlakelio aliejaus

  • Druskos, pipirų

1. Bulves ir svogūną nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka. Nupilkite susikaupusį vandenį ir įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir kepkite plonus klasikinius bulvinius blynus.

2. Česnako skilteles ir likusį svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi, įdėkite čiobrelio ir užpilkite pomidorais savo sultyse. Įberkite cukraus ir įpilkite acto. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite padažui pavirti 10 min. ant silpnos ugnies.

3. Kepimo formoje sluoksniuokite jau iškeptus blynus, padažą ir tarkuotą sūrį. Kai sudėsite visus sluoksnius, kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

4. Kai iškeps, pabarstykite smulkintu baziliku.



ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg