AŠ Ikona vmgonline

Blauzdelės su šonine medaus ir garstyčių marinate


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 7–8 vištienos blauzdelių

  • 7–8 šaltai rūkytos šoninės riekelių

  • Šlakelio aliejaus (formai patepti)

  • WOW MAMA majonezinio padažo „Chilli“ (patiekti)

  • SPILVA marinuotų agurkėlių (patiekti)

  • Mėtų arba kitokių prieskoninių žolelių (patiekti)

  • Marinatui:

  • 2 šaukštų mėgstamų garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 šaukštų SPILVA marinuotų agurkėlių marinato

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir apvoliokite jame blauzdeles. Galite tai padaryti iš anksto, pvz., iš vakaro arba likus kelioms valandoms iki kepimo, bet tinka ir vos prieš kepant.

2. Blauzdeles apvyniokite rūkyta šonine ir patepkite likusiu marinatu.

3. Kepimo popieriumi išklotą skardą pašlakstykite aliejumi ir sudėkite blauzdeles.

4. Kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Iškepusias blauzdeles patiekite su WOW MAMA majoneziniu padažu „Chilli“ ir SPILVA marinuotais agurkėliais. Puoškite prieskoninėmis žolelėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg