Bešamelio padažas
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Bešamelio padažas


Unsplash.com nuotr.

Reikia:

  • 40 g sviesto

  • 40 g miltų

  • 500 ml pieno

  • druskos

  • žiupsnelio trinto muskato riešuto

  • 1 lauro lapo


1. Pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir jį atidėkite 10–15 minučių. Perkoškite.

2. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.

3. Plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite, kol užvirs ir virkite dar 7–10 minučių.

4. Padažui baigiant virti įberkite druskos.


*KĄ DARYTI, JEI VERDANT PADAŽĄ ATSIRANDA GUMULIUKŲ?

Nepaisant to, kad su jau susidariusiais gumuliukais iš dalies galima pakovoti, bet kur kas geriau jų išvengti. Todėl pieną į su sviestu pakepintus miltus reikia pilti po truputį, plona srovele ir nuolat maišant. Maišymui geriau rinkitės specialią šluotelę padažams, o ne šaukštą.

Padažą su jau susidariusiais gumuliukais galima pertrinti per tankų sietelį, bet tokio padažo kokybė bus kiek prastesnė nei išvirto taisyklingai.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg