Baras, vedantis į Vilniaus požemius
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Baras, vedantis į Vilniaus požemius

Vilniaus požemių slėpiniai atsiveria vilniečiams ir miesto svečiams pačiais netikėčiausiais būdais. Manau, jau išsirinkau dar vieną vietą, kur slėpčiausi nuo blogo oro, šalčio ar kaitros, pro rajoną praskrendančių lėktuvų garso ir automobilių eismo gausmo. Galvoje sukasi žodžiai „toli“ ir „neįtikėtina“? Tikrai ne – tai čia pat, Vilniaus paširdžiuose, į Vokiečių gatvės požemius įkniubęs alaus baras-restoranas „Beerhouse“.

Vos įėjus pro duris iš abiejų pusių pasitinka keli šimtai skirtingų rūšių alaus (Valerijos Stonytės nuotr.)


Įėję į barą, tikimės vienos didesnės erdvės, kelių stalų ir barmeno. Tačiau, kiek luktelėjus, pasitiko baro rinkodaros vadovė ir pirmoji Lietuvoje moteris alaus someljė Asta Urbonaitė.

„Eikime, aprodysiu aštuonis šio baro kambarius. (Aštuonis? Kur tiek telpa?) Tik čia – po Vilniumi. Pamatysite, kokie jie skirtingi savo atmosfera ir tinkantys įvairiausiems žmonėms.“

Kiekvienam užėjusiam siūloma pauostyti ir paragauti skirtingų alaus salyklų ir apynių (Valerijos Stonytės nuotr.)


Nusileidome stačiais laiptais į rūsius, o Asta vis primena, kad vertėtų lenkti galvas kuo žemiau, nes čia arkos, jungiančios patalpas, yra nykštukinio aukščio.

Įsikūrėte vos prieš mėnesį, oficialaus atidarymo dar nerengėte. Kaip žmonės apie jus sužino?

Taip, komunikacijos šiuo atžvilgiu kol kas nedaug, tačiau nenorime kelti šurmulio, kol dar ne viskas įrengta iki galo. (O ko trūksta? Rodos, viskas jau užbaigta.) Jums taip, o man ne. Trūksta kai kurių detalių, smulkmenų, interjero užbaigtumo. O tam pasilikome laiko ir erdvės, nes tikiu, kad kai kurios detalės turi „ateiti“ pačios – jas reikia prisijaukinti ir išgyventi. Tačiau lankytojų čia netrūksta, dažnai mus atranda viskuo besidomintys turistai, o prieš pat skrydį užsuka su lagaminais ir išgeria nealkoholinio alaus bei papietauja. Apskritai, žmonės, pamatę, kad atsidarė nauja vieta, užeina ir dažniausiai grįžta vėl.

Bare yra 8 skirtingų tipų kambariai. Vienas jų – pub stiliaus su aukštais stalais (Valerijos Stonytės nuotr.)


Vaikščiojant po baro kambarius, aprodėte angliško, belgiško stilių erdves, „pub“ aplinką, net didelėms degustacijoms, daug žmonių talpinančias ir visai mažutes, privačiai degustacijai skirtas erdves. Kodėl tiek daug skirtingų kambarių?

Pirmiausia, nenorėjome pernelyg keisti to, kas čia jau yra padiktuota paties pastato. Anksčiau Vilniaus požemiais šioje vietoje susijungdavo du cechai, dabar – visiškai skirtingos baro erdvės, kurias renkasi tokie pat skirtingi žmonės. Pavyzdžiui, aukštus baro stalus mėgsta jaunimas, aplinka neįpareigoja, galima prisėsti ar stoviniuoti, o padengti stalai ar apvalūs tinka didesnėms kompanijoms, ramesnį pasisėdėjimą mėgstantiems ar įmonių susitikimams.

Kambarys dedikuotas Belgijai (Valerijos Stonytės nuotr.)


Interjeras atrodo tikrai įspūdingai, net pamirštu apie tai, jog turite apie 300 alaus rūšių. Kiek laiko užtruko, kol viską įrengėte?

Šių patalpų laukėme ilgai – apie trejus metus. Visa tai, ką matote, įrengėme per maždaug pusę metų. Tai gana ilgas laikas, nes reikėjo daug ką apmąstyti ir pasiruošti.

Airiško baro stiliaus kambarys (Valerijos Stonytės nuotr.)


Alus. Bare yra apie 300 alaus rūšių, nuo kvietinių iki „stout“ ar „porter“. Pilstomų alaus rūšių – 20.

Kainos. Pilstomo alaus vidutinė kaina yra 3 Eur už puslitrį. Buteliuose tiekiamo – labai įvairi: nuo kelių eurų iki beveik 50 eurų už butelį.

Pagrindinis baras su daug varinių detalių (Valerijos Stonytės nuotr.)


Maistas. „Beerhouse“ siūlo kasdien atnaujinamus dienos pietus. Patiekalų kaina yra nedidelė, palyginus su šalia esančių restoranų kainomis. Pramogos. Kiekvienas baro darbuotojas yra alaus aistruolis, todėl, kai jus aptarnaus, tikėkitės sužinoti ir klauskite kuo daugiau apie alų. O alaus someljė Asta rengia tiek privačias, tiek įmonėms skirtas alaus degustacijas.


Mini degustacija. Bare galite užsisakyti rinkinį: tris stiklus po 150 ml pilstomo alaus. Jei lankotės su draugais, rekomenduojame kiekvienam užsisakyti po tris skirtingas rūšis pilstomo alaus ir keistis tarpusavyje, taip degustuojant ir aptariant kiekvieną.

Alų siūloma gerti iš taurių, kad šis nebūtų sušildytas rankų (Valerijos Stonytės nuotr.)


Terasa. Vasarą veikia „Beerhouse“ lauko terasa. Puikiai tinka mėgstantiems sporto varžybas stebėti su didesne kompanija.

Baras-restoranas „Beerhouse“, Vokiečių g. 24, Vilnius. Socialiniame tinkle “Facebook”

Darbo laikas:

Pirm. –Ketv.: 12:00–00:00 Penkt. –Šešt.: 12:00–02:00 Sekm.: 12:00–00:00

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

#beerhouse #baras #vokiečiųgatvė #alus #vilniauspožemiai

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg