AŠ Ikona vmgonline

Leidžiama alpti iš malonumo: baltojo šokolado ir kavos sūrio pyragas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 140 °C


Reikia:

Pagrindui:

  • 80 g skrudintų lazdynų riešutų

  • 50–60 g sausainių („Selga“ tipo)

  • 80 g ištirpinto sviesto

Šokoladinei sūrio masei:

  • 150 g baltojo šokolado

  • 400 g natūralaus kreminio sūrelio „Philadephia"

  • 2 kiaušinių

  • 50 g cukraus

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 šaukšto miltų

Kavos sūrio masei:

  • 200 g sutirštinto saldinto pieno

  • 1 šaukšto nesaldintos kakavos

  • 1 šaukšto tirpios kavos

  • 300 g kreminio sūrio

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 2 šaukštų miltų

1. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C. Apvalią 24 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Riešutus ir sausainius susmulkinkite smulkintuvu iki kruopelyčių, supilkite sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite.

3. Šokoladinio sūrio sluoksniui ištirpinkite baltąjį šokoladą.

4. Sūrį sumaišykite su baltuoju šokoladu, po to suberkite cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile, išmaišykite.

5. Įkulkite kiaušinius, vėl išmaišykite ir suberkite miltus.

6. Kavos sūrio sluoksniui pirmiausia išmaišykite sutirštintą pieną su kava ir kakava, po to sumaišykite su sūriu „Philadephia". Įmuškite kiaušinį, permaišykite, suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile ir miltus, trumpai permaišykite. Abidvi mases palikite 10–15 min. ramybėje, kad išeitų oras.

7. Ant pagrindo užpilkite nedidelį kiekį sūrio masės – rinkitės patys, ar šviesios, ar tamsios. Po to tiesiai į vidurį įpilkite tokį pat kiekį kitokios spalvos masės ir taip supilstykite visą masę pakaitomis.

8. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie valandą. Sūrio pyragą aušinkite orkaitėje.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg