AŠ Ikona vmgonline

Balandėliai su bulguru ir džiovintais pomidorais




4 asm.

Gaminimas 20 min.

Troškinimas 30 min.


Reikia:

  • 8 paruoštų baltųjų gūžinių kopūstų lapų

  • 350 g stambaus bulguro

  • 8 džiovintų pomidorų puselių

  • 1 svogūno

  • 4 šaukštų džiovintų pomidorų aliejaus

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 citrinos

  • Kelių šakelių mėtų

  • ½ šaukštelio kumino

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 600 ml sultinio (arba vandens)


  1. Susmulkinkite svogūną. Įkaitinkite keptuvėje 1 šaukštą aliejaus ir kepkite smulkintą svogūną kelias minutes, kol suminkštės. Paskui suberkite bulgurą, įpilkite 400 ml sultinio arba vandens, užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite.

  2. Sutraiškykite česnako skilteles. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Susmulkinkite 2 šaukštus mėtų. Sukrėskite į bulguro masę česnako skilteles, supjaustytus juostelėmis pomidorus, mėtas, citrinos žievelę, suberkite kuminą, paskui pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

  3. Suvyniokite balandėlius.

  4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite balandėlius po 2 min. iš abiejų pusių, kol apskrus. Paskui įpilkite likusį sultinį, uždenkite ir troškinkite 15 min. Patiekite su jogurtu ir žalumynais.

  5. Veganiškam variantui naudokite daržovių sultinį ir augalinį jogurtą.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg