AŠ Ikona vmgonline

Balandėliai su įvairiomis kruopomis ir daržovėmis



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Troškinimas 60 min.


Reikia:

  • 10–12 raugintų kopūstų lapų

  • 200 g maltos mėsos

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 1 raudonosios paprikos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto neaštrios adžikos

  • 1 stiklinės virtų kruopų mišinio*

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Šlakelio aliejaus

Troškinti:

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • 1 svogūno

  • 300 ml daržovių sultinio

  • 1 obuolio


  1. Svogūną, česnaką, morką ir papriką supjaustykite gana smulkiai ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite adžiką ir suberkite kruopas. Viską gerai išmaišykite, įberkite druskos, pipirų. Masę ataušinkite. Sumaišykite su mėsa ir suvyniokite balandėlius.

  2. Svogūną ir obuolį troškinti supjaustykite, sudėkite į troškintuvą, ant jų sudėkite suvyniotus balandėlius.

  3. Užpilkite sultiniu, įpilkite aliejaus.

  4. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant viryklės arba orkaitėje maždaug valandą.


* Mes naudojome smulkių pupelių, žirnelių, perlinių kruopų, grikių ir kvietinių kruopų mišinį. Galite rinktis kruopas pagal savo skonį.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg