Balandėlių pradžiamokslis: kaip paslėpti turtą kopūstuose?
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Balandėlių pradžiamokslis: kaip paslėpti turtą kopūstuose?

Ak, tas apgaulingas pavadinimas, ypač žmonėms, kurie pirmą kartą su juo susiduria! Tenka kantriai aiškinti, kad balandėliai yra tikras kulinarijos lobis, apdairiai suvyniotas ir paslėptas kopūstų lapuose.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Tačiau net ir žinantiesiems visai pravartu prisiminti balandėlių ABC. Pavyzdžiui, kad ir tai, jog vyniojimui tinka ne tik kopūstų, bet ir vynuogių bei laukinių žolių lapai. Tačiau šįkart nenukrypkime nuo tradicijos, kuri gali būti labai įvairi. Taigi ABC:


A. Balandėliams gaminti tinka įvairiausių rūšių balandėliai: baltagūžiai, raudongūžiai, savojiniai. Taip pat nepamirškite, kad balandėlius galima gaminti ir iš raugintų kopūstų lapų. Jei jums pavyks jų rasti – pasinaudokite šia galimybe.


B. Balandėlių įdaras gali būti mėsa, žuvis, grybai, daržovės, kruopos


C. Balandėlius galima troškinti, kepti, virti garuose ir vandenyje arba sultinyje


D. Balandėliai taupo jūsų laiką. Nebijokite jų prigaminti daugiau, nes balandėliai puikiai atlaiko pašildymą ir būna net skanesni kitą dieną. O jei kitą dieną visko nesuvalgysite – jie atlaiko ne tik pašildymą, bet ir šaldymą. Sudėkite balandėlius porcijomis po 2 (nekraukite į vieną indelį arba maišelį 10 arba 15 balandėlių) ir sušaldykite. Reikalui esant – paruoštas patiekalas jau ant stalo.


E. Darydami balandėlius, prikrėskite įdaro ant kiekvieno lapo, užlenkite į vidurį kraštus ir suvyniokite lapą taip, kad įdaras atsidurtų viduryje. Dėkite ant pagrindo arba jau tiesiai į kepimo ar troškinimosi indą siūle į apačia. Taip pat galima aprišti balandėlius virvele arba persmeigti mediniais iešmeliais.



F. Kad kopūstų lapai būtų minkštesni, kopūstą reikia apvirti. Pirmiausia trumpu ir tvirtu peiliu išpjaukite kopūsto šerdį. Tada įdėkite kopūsto gūžę į verdantį vandenį taip, kad ji būtų visiškai apsemta. Jei nėra tokio puodo, teks gūžę apversti. Pusę su šerdimi reikia virti ilgiau, nes ta lapų dalis yra storesnė. Nuėmę lapus nupjaukite storąją lapų dalį. Taip pat kopūstai yra dedami į mikrobangų krosnelę, kepami suvynioti į foliją orkaitėje, šaldomi. Pasirinkite jums tinkamesnį variantą.


Sėkmės ir skanaus!


TAIP PAT SKAITYKITE:

Balandėlių TOP 10: nuo tinginių iki gurmanų


Unpslash.com nuotr.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg