top of page

Avižinė varškės duonelė


Avižinė varškės duonelė, receptas, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Avižinei varškės duonelei iškepti reikia:

  • 140 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g avižinių dribsnių

  • 3 sunokusių ir sutrintų į tyrę bananų

  • 200 g varškės

  • 50 ml aliejaus

  • 2 kiaušinių

  • Ananasų cukruočių


1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksinę formą (20x10 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, kitame išplakite kartu likusius, išskyrus cukruočius. Sumaišykite viską kartu, pabaigoje sudėkite cukruočius. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

3. Didžiausi smaližiai gali šį keksą valgyti netgi su saldintu sutirštintu pienu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page