top of page

Avižiniai sausainiai pagal Karoliną Toleikytę

Norime džiugiai pasidalyti savo pirmuoju ant VMGonline.lt studijos sofutės išpeštu atradimu: manekenės ne tik valgo sausainius – jos sausainius ir kepa! Karolina Toleikytė pasidalijo savo mėgstamų avižinių sausainių receptu.

Ingredientai:

150 g nerafinuoto cukranendrių cukraus, 120 g avižinių dribsnių, 1 kiaušinio, 120 g sviesto, 100 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių, vanilės pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpdykite ir sumaišykite su cukrumi. Į masę įmuškite kiaušinį.

  2. Miltus su avižomis sumaišykite dideliame inde. Užpilkite sviesto mišiniu.

  3. Išmaišykite iki lipnios masės.

  4. Pirštais suformuokite sausainius. Sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus, pašaukite į 180 °C kaitrumo orkaitę. Kepkite apie 20 min., kol gražiai pagels.

Interviu su Karolina galite išvysti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page