Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Avižinis keksas su riešutų sviestu


Avižinis keksas su riešutų sviestu, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.


Reikia:

  • 3 sunokusių bananų

  • 150 g riešutų sviesto

  • 50 ml agavų (klevų) sirupo

  • 200 ml augalinio arba karvės pieno

  • 150 g avižų dribsnių FLAVORINA

  • 50 g avižinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

1. Sumaigykite bananus šakute ir sumaišykite su agavų sirupu. Supilkite pieną ir sudėkite 100 g riešutų sviesto. Išmaišykite.

2. Suberkite FLAVORINA avižų dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.

3. Sudėkite ją į stačiakampę 11 x 22 cm kekso formą. Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.

4. Karštą keksą patepkite likusiu riešutų sviestu. Ataušinkite ant grotelių.

ATGAL

PASIDALINTI