Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Avižinių dribsnių ir lapinių kopūstų sriuba




Reikia:

  • 1/2 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 morkos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 120 ml avižinių dribsnių (ne momentinių)

  • 2-3 bulvių

  • 1,5l vandens (arba sultinio)

  • 2-3 lapinių kopūstų lapų

  • žiubsnelio jūrų druskos



  1. Svogūną, morką ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, morką ir česnaką.

  2. Nuo lapinių kopūstų pašalinkite kietąsias dalis. Likusias kopūstų dalis supjaustykite gana smulkiai.

  3. Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Į puodą su svogūnais įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite bulves ir lapinius kopūstus. Virkite, kol suminkštės.

  4. Suberkite avižinius dribsnius ir užvirinkite, virkite 5–6 min. Pasūdykite. Leiskite sriubai pastovėti 5–10 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg